• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hőtérképen már többször Kb.másfél éve és azóta is / azt látták, hogy a pajzsmirigy baloldalon egy kicsit meg van nagyobbodva. A TSH hormont legutoljára tavaly októberbe nézték teljesen normális, a többi vérvizsgálat is / hemoglobin, hematokrit, ferritin is stb/ csak a Vas időként ha nem eszek elég májat, almát stb akkor lemegy de ha eszek akkor magától felmegy semmilyen vas tablettát nem szedek. 16 éve cukorbeteg vagyok / az inzulintől elzárkozok és sajnos nem tartom a diétát Hgacl most is 9, 5 volt /tudom, hogy nagyon sok/ tavaly infarktusom, 1O éve magas a vérnyomásom /de az most jól be van állitva/ 3 éve a hátamban cutan T sejtes limpohám volt /kioperálták de semmi kezelést nem kaptam/ tavaly decemberbe nyaki CT-is csinálták /de nem járultam hozzá a konraszt anyaghoz - de ott sem találtak semmit/ 57 éves nő vagyok. Kérdésem, hogy mitől lehet nagyobb és ha nem kezelik lehet-e valami bajom?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        A pajzsmirigy két lebeny nem szokott egyforma nagyságú lenni Mint ahogy nem egyforma teljesen a két fülünk, szemünk, stb. Ez önmagában nem jelent problémát, főként annak ismeretében, hogy a hormonszintjei is teljesen normálisak.
        Az viszont igen súlyos gond, amit a cukorbetegségel kapcsolatban ir.  A magas HgbA1 szint, a diéta be nem tartása és az inzulintól való elzárkózása nem a hosszú élet biztosítéka. Erre figyelmeztette önt a szervezete a tavalyi infarktussal. Ha hosszú ideig akar élni, sürgősen kezdjen el diétázni, mozogni és menjen bele az orvos álatal javasolt inzulinkezelésbe!
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 09:31:57; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: