Milyenek az eredményeim?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 20 éves vagyok és olyan problémám van, hogy mindenhol nagyon szőrös vagyok (has, derék, láb végig, fenék) tehát mindenhol ahol csak lehet.Voltam endokrinológián elküldtek vérvételre, megjöttek az eredményeim: TSH 0, 92uIU/ml (0, 40-4, 00)     FT3 3, 22pg/ml (1, 50-4, 10)     FT4 1, 16ng/dl (0, 80-1, 90)     ANTI-TPO 0, 26U/ml (<5, 61)     ANTI-THYROGLOBULIN 1, 37U/ml (<4, 11)     THYROGLOBULIN 20, 90ng/ml (0, 73-84, 00)     TESZTOSZTERON 94, 0ng/dl (9, 0-109, 0)     FSH 2, 4U/l (1, 0-153, 0)     LH 2, 4mU/ml (0, 9-74, 2)     FSH/LH hányados 1, 01    ESTRADIOL 66, 0pg/ml (12, 0-237, 0)     PARATHORMON 33, 7pg/ml (8, 0-74, 0)     CORTISOL 5, 79ug/dl (5, 00-25, 00)     ACTH 7, 76pg/ml (<46, 00) . Mi a véleménye? Elküldtek még kiegészítő nőgyógyászati vizsgálatra. (paraendocrine cancer syndroma? ) -ez mit jelent? Van még valami ami nagyon zavar mindig remegek, főleg a kezem, erre kaptam nyugtatót de semmit nem használt. Milyen vizsgálatokat lehet még csinálni ahhoz, hogy kiderüljön mi okozza ezeket a kellemetlen tüneteket? Lehet a kettő között valamilyen összefüggés? Mi lehet a bajom? Hova forduljak segítségért?       Válaszát előre is köszönöm.                                    Brigi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza szőrösödés témában

Kedves kérdező!

Leletei normálisak. Mellékvese androgén szintek mérése lenne még indokolt fokozott szőrnövekedése miatt.

A kért nőgyógyászati vizsgálat során olyan elváltozást keresnek, amikor nem az adott hormon termelésére specifikus mirigy termel egy bizonyos hormont.

Érdemes lenne még neurológust felkeresnie a kézremegés okának tisztázására.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. május 12., 20:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:52
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Bőrgyógyászati jellegű kérdés
T.Cím! 9, 5 éves lányom karján sok és hosszú szőr van. A lábán is van, de az még nem annyira látszik. Egyenlőre jól kezeli a dolgot, de félek...
Meddig normális a szőrösödés...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiatalabb koromban nem volt efféle problémám, lényegében 15-16 éves koromban kezdett gondot okozni hogy láthatóan...
arc szőrzet
kb 10 éve szőrösödés alakult ki az arcomon.Családunkban nem volt ilyen. Az a kérdésem, hogy mit tegyek hogy megszünjön? .Hol borotválom.hol pedig...
Hormon probléma?
Több éve fenn áll már a problémám, de az utóbbi fél évben erőteljesebben tapasztaltam, hogy szinte mindenhol a testemen megerősödött a szörzetem...
Szőrösödés
Tisztelt Doktornő! 8 éves kislányomon túlzott szőrösödés figyelhető meg. Kiskora óta vastag a szemöldöke, az elmúlt hetekben pedig a szája...