• Milyenek az eredményeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 20 éves vagyok és olyan problémám van, hogy mindenhol nagyon szőrös vagyok(has, derék, láb végig, fenék)tehát mindenhol ahol csak lehet.Voltam endokrinológián elküldtek vérvételre, megjöttek az eredményeim: TSH 0, 92uIU/ml (0, 40-4, 00)    FT3 3, 22pg/ml (1, 50-4, 10)    FT4 1, 16ng/dl (0, 80-1, 90)    ANTI-TPO 0, 26U/ml (<5, 61)    ANTI-THYROGLOBULIN 1, 37U/ml (<4, 11)    THYROGLOBULIN 20, 90ng/ml (0, 73-84, 00)    TESZTOSZTERON 94, 0ng/dl (9, 0-109, 0)    FSH 2, 4U/l (1, 0-153, 0)    LH 2, 4mU/ml (0, 9-74, 2)    FSH/LH hányados 1, 01    ESTRADIOL 66, 0pg/ml (12, 0-237, 0)    PARATHORMON 33, 7pg/ml (8, 0-74, 0)    CORTISOL 5, 79ug/dl (5, 00-25, 00)    ACTH 7, 76pg/ml (<46, 00). Mi a véleménye? Elküldtek még kiegészítő nőgyógyászati vizsgálatra.(paraendocrine cancer syndroma? )-ez mit jelent? Van még valami ami nagyon zavar mindig remegek, főleg a kezem, erre kaptam nyugtatót de semmit nem használt. Milyen vizsgálatokat lehet még csinálni ahhoz, hogy kiderüljön mi okozza ezeket a kellemetlen tüneteket? Lehet a kettő között valamilyen összefüggés? Mi lehet a bajom? Hova forduljak segítségért?       Válaszát előre is köszönöm.                                    Brigi

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves kérdező!
         
        Leletei normálisak. Mellékvese androgén szintek mérése lenne még indokolt fokozott szőrnövekedése miatt.
        A kért nőgyógyászati vizsgálat során olyan elváltozást keresnek, amikor nem az adott hormon termelésére specifikus mirigy termel egy bizonyos hormont.
        Érdemes lenne még neurológust felkeresnie a kézremegés okának tisztázására.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 20:14:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!