Pajzsmirigy rendellensség

Tisztelt Doktornő (úr)!

Napi 25mg Ltiroxint szedek évek óta, de az utóbbi hetekben nagyon szapora szívverést tapasztaltam, ill időnként szorító érzést, ezért  (mivel június 23-ra kaptam csak időpontot) abbahagytam a gyógyszer szedését, minek következtében a fenti tünetek megszűntek, viszont fáradékony lettem és nagyon kiszáradt a bőröm (ami a gyógyszer szedése mellett is száraz volt) . Midemellett ha szedem a gyógyszert állandó szumjúságot érzek, és nagyon sok folyadékot fogyasztok.

Nem tudom, hogy mi a jobb, ha szedem a gyógyszert vagy ha nem? Esetleg lehet, hogy másik gyógyszert kéne szednem?

Várom válaszát.

Köszönettel

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kérdező!

Ha pajzsmirigyhormon pótlásra szorul, a gyógyszert szednie kellene. Jó lenne megnézetni, hogy a panaszait a gyógyszer okozza-e, mert ha nem ettől van, nem szabadna abbahagynia a szedését. Ezt egy TSH, fT4 szint méréssel meg lehet állapítani.

TSH-t akár a háziorvosa is kérhet.

Ha biztos benne, hogy a gyógyszer okozza a panaszait, de az elhagyása alulműködésre jellegzetes tüneteket okoz, ne hagyja el, csak felezze az adagot.

Kardiológiai vizsgálata javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 12., 20:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...