• TSH szintem magas, gyermeket szeretnénk

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        TIsztelt Doktornő/Dorktorúr!

        Kisbabát szeretnénk a férjemmel, már a 6. ciklusban járunk.

        Nőgyógyászom elküldött hormon vérvételre, aminek az eredményét ma kaptam meg.

        A TSH szintem 5, 55 mIU/L, ( a referencia érték a papíron 0, 27-4, 2, ) vagyis magasabb, mint a normál szint. A T4 és a T3 értéke a tartományon belül van, T4 19, 8 pmol/l, T3 5, 32 pmol/l.

        Kérdésem volna, hogy ez mennyire  minősül magasnak, oka lehet e ez, hogy nem sikerül a kisbaba?

        Mi lehet ennek az oka, ill. milyen kezelési mód van erre?

        Előre is köszönöm válaszát!

        Üdvözlettel

        Nagyné Rita

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigybetegség témában

        Kedves Kérdező!
         
        A leírt eltérés ún. subklinikus hypothyreosis. Ilyenkor a pajzsmirigy szabályozó hormon enyhe emelkedése azt jelzi, hogy a pajzsmirigy csak fokozott stimuláció mellett képes a szervezet számára szükséges pajzsmirigyhormon mennyiség előállítására. Oka többféle lehet, ennek tisztázása endokrinológus feladata, aki a kezelést is beállítja. A teherbe esés valószínűségét a megfelelően beállított pajzsmirigyműködés jelentősen növelheti.


         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 20:05:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!