TSH szintem magas, gyermeket szeretnénk

TIsztelt Doktornő/Dorktorúr!

Kisbabát szeretnénk a férjemmel, már a 6. ciklusban járunk.

Nőgyógyászom elküldött hormon vérvételre, aminek az eredményét ma kaptam meg.

A TSH szintem 5, 55 mIU/L, ( a referencia érték a papíron 0, 27-4, 2, ) vagyis magasabb, mint a normál szint. A T4 és a T3 értéke a tartományon belül van, T4 19, 8 pmol/l, T3 5, 32 pmol/l.

Kérdésem volna, hogy ez mennyire  minősül magasnak, oka lehet e ez, hogy nem sikerül a kisbaba?

Mi lehet ennek az oka, ill. milyen kezelési mód van erre?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel

Nagyné Rita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigybetegség témában

Kedves Kérdező!
 
A leírt eltérés ún. subklinikus hypothyreosis. Ilyenkor a pajzsmirigy szabályozó hormon enyhe emelkedése azt jelzi, hogy a pajzsmirigy csak fokozott stimuláció mellett képes a szervezet számára szükséges pajzsmirigyhormon mennyiség előállítására. Oka többféle lehet, ennek tisztázása endokrinológus feladata, aki a kezelést is beállítja. A teherbe esés valószínűségét a megfelelően beállított pajzsmirigyműködés jelentősen növelheti.


 

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. május 12., 20:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Kedves doktornő/úr! Egy éve diagnosztizáltak pajzsmirigy alulműködéssel. Kb 4 hónap (jan-ápr) 25 ug L-thyroxine szedése után 8-ról 4-re csökkent...
Pajzsmirigy
Tiszteletem! Segítséget szeretnék kérni pjzs.uh lelet értelmezésében. Pajzsmirigy jobb lebenye: 20x16x47 mm Bal lebeny: 14x12x42 mm Isthmus: 4 mm...
Tsh ingadozik
T. Doktornő! Évek óta 50 ug thyroxint szedek, s ezzel a tsh-m 2.5-5 között ingadozik évszaktól függően. Az alulműködés Hashimoto, az antiTpo mindig...
Inzulinrezisztencia
Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120 perces...
Pajzsmirígy
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Koleszterincsökkentés célból szertnék lecitint(szójaalapú) szedni,mivel gyógyszert nem szedek rá. Pajzsmirígy...