Pajzsmirigy

Tisztelt Doktor Ur!    Edesanyamnak az FT4 erteke 4.3 (0.800-2.200)      a TSH 0.008 (0.400-4.000) . Szeretnem kerni a velemenyet mert a csaladorvosa L- thyroxin 50 mg javasolt 6 honapig.Koszonom szepen a valaszat Erdelybol: Ildiko

 

                      

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves Ildikó!

Édesanyjának pajzsmirigy túlműködése van, amire pajzsmirigy hormon képzést gátló gyógyszer szükséges.

Az L-Thyroxin ennek ellenkezőjét csinálja, pajzsmirigy hormont pótol. Ezt akkor alkalmazzuk, ha valakinek kevés a pm. hormon szintje. (Illetve bizonyos esetekben úgy nevezett gátló-pótló kezelésnél túlműködésben is, de ekkor pajzsmirigy hormon képzést gátló gyógyszer mellett adjuk, nem önmagában.)

Amennyiben csak ezt az egy gyógyszert írták fel az édesanyjának a pajzsmirigy működésére, az a javaslatom, hogy ne szedje, mert a panaszai rosszabbodni fognak. A megfelelő gyógyszer beállítása miatt keressen fel endokrinológust minél hamarabb!

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 10., 22:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:32
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás