Hirsutismus, miért nem kapok választ?

Kedves Doktor! Az utóbbi időben hiába írtam, nem kaptam rá választ! Pajzsmirigy gyulladás miatt pajzsmirigy alulműködésem van, erre Letrox 50-et szedek, emellett Hirsutismusban szenvedek és magabb a tesztoszteron szintem, Gracial-t szedel 2 hónapja, elötte szedtem 8hónapig Diane35-öt de a szőrök terén nem volt változás. Az lenne a kérdésem van e valami gyógyszer ami segíthet a hirsutismus megszűntetésében vagy már így maradok életem végéig (18 éves vagyok)? Tudom, hogy a fogamzásgátlótól nem fognak kihullani a "fölösleges" szőrök, de csak van valamilyen gyógyszer ami helyrehoz? Kéremmostmár válaszoljon! Köszönettel: Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szőrösödés témában

Tisztelt kérdező!

A fokozott szőrnövekedés háterében többféle ok állhat, gondolom kivizsgálták önt is, és kizártál a mellékvesekéreg működési zavarát.

A Diane 35 férfi nemi hormon ellenes hatóanyagot is tatalmaz, azért alkalmazzuk ilyen esetben. Természetesen nem a szőr hullik ki tőle, hanem az újratermelését állítja meg. E miatt nem hat rövid idő alatt, hiszen hónapokba telik amíg egy szőrszál életciklusa végére ér. Amennyiben más ok-ami más kezelést igényelne- kizárható volt, és a Diane-t valami miatt nem tudja szedni, kozmetikai kezeléssel eltüntethetőek a fölösleges szőrszálak. Ez persze nem oki, csak tüneti kezelés lesz.

Sokat javíthat a tetsúlycsökkentés túlsúlyos nőkben. Ha ön is ilyen ezt mindenképpen javaslom.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. május 08., 11:02; Megválaszolva: 2009. május 08., 11:02
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték