• Hormonszint - gyermekáldás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! (dr. Fáklya Mónika) köszönöm válaszát, akkor szeretném pontosítani a kérdésemet és a diagnózist a mértékegységekkel és a referenciaértékekkel, ha megengedi. TSH 3, 62 mlU/1 ref.: 0, 4 - 4, 2 FSH 4, 46 iu/l ref: 1, 2 - 9 tesztoszteron 1, 29 nmol/1 ref: 2, 21 - 4, 16 ösztradiol 675 pmol/1 ref: 99, 2 - 903 LH 13, 3 iu/l ref: 0-14, 7 prolactin 1001 mlu/l ref: 103, 9 - 848 progeszteron 18, 2 nmol/1 ref: 3-66, 8 DHEA-szulfát 4, 86 umol/1 ref: 0, 95-11, 67 a vérvétel egy héttel a menzeszem előtt volt, nem vagyok túlsúlyos, sőt inkább túl sovány vagyok, és nagyon szeretnék kisbabát...a mennzeszem elég rendszertelen, általában 33 és 52 nap között ingadozik. köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonok témában

        Kedves kérdező!
         
        Az eredményei alapján csak enyhe eltérések látszanak a tesztoszteron és a prolactin szintekben. A prolactin stresszhormon is, így a szintjét megemelheti a stressz ami a vizsgálat előtt éri az embert, de pl. egy szoros póló, vagy melltartó is, a mellbimbó dörzsölése miatt. Mindenesetre érdemes megismételni, hogy ezeket kizárjuk, mivel, ha az agyalapi mirigyben fennálló probléma miatt van magasabb prolactinszintje, gyógyszeres kezelést igényel. Sajnos, ha ilyen probléma áll a háttérben, nehezíti a teherbe esést, de a kezelés után ennek sincs akadálya.
        E miatt további vizsgálatok lesznek szükségesek valószínűleg. Az alacsonyabb férfi nemi hormon szintje véleményem szerint nem fog gondot okozni, mivel problémát a teherbe esés körül a magas férfi nemi hormon szint okoz.
        Ha nagyon sovány, érdemes híznia egy kicsit, akkor javulni szokott a ciklus rendszeressége, mivel a peteérés helyre áll. (Természetesen ez csak a kóros soványságnál javasolt.)
        Remélem hamar teherbe esik, és egészséges kisbabája lesz!

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-06 10:16:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Fülzúgásomra Nootropil gyógyszert kaptam.A betegtájékoztatóban azt olvastam,hogy pajzsmirigy tartalmú gyógyszer szedését meg kell beszélni a kezelő orvossal.Letrox nevű gyógyszert is szedek pajzsmirigy alulműködésre.Szeretném...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy (számomra eléggé) komplex problémával fordulok Önhöz. 33 éves vagyok, 15 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam Pajzsmirigy problémákat, melyeket röviden szeretnék összefoglalni. 2005-ben (18 évesen)...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet, hogy valami nyomja a szemet. Terheléses prolaktin vizsgálatot csináltattam saját kérésre....
        Tisztelt doktorúr / doktornő! 9 hónapja kezdődött magasfrekvenciás fülzúgásom és magasfrekvenciás halláscsökkenésem kivizsgálása érdekében fül-orr-gégészeti javaslatra TSH szint ellenőrzés is történt. A mintavétel mely 8:30-perckor...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos küldött koponya MR-re magas prolaktin szint miatt. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Sella...
        T. Orvos! Szeretném véleményét kérni UH vizsgálaton voltam nem panasz miatt hanem nagyon régen voltam 10-12 éve. Laborban többnyire évente. Az eredmények határon belül voltak. Most is rendben volt minden. A pajzsmirigy nél TSH 2,990 (a jó...
        Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta(kbb8 éve),már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor sokkal nagyobb lesz a mellem és feszül. Mellultrahang negatív lett. Voltam prolactin szint...
        Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a kérdésemre. 2019. márciusában diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulmüködést,(leleteim: TSH...
        A TSH értékem a legutóbbi labor eredményem alapján 4,5. Tudtommal ez az érték pont a határán van a túl magasnak. A háziorvosom szélén pótlást javasolt, a pszichoáterem syntroxine-t írt fel nekem, és azt mondta, nyugodtan szedjem be....
        Üdvözlöm! Feketéné Szarvas Katalin vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy-túlműködésem van e? 11 hónapja szültem a második gyermekem. Jelentős fogyást tapasztaltam, a hajam még mindíg hullik. Erős szívdobogás érzés szokott...