Hormonszint - gyermekáldás

Kedves Doktornő! (dr. Fáklya Mónika) köszönöm válaszát, akkor szeretném pontosítani a kérdésemet és a diagnózist a mértékegységekkel és a referenciaértékekkel, ha megengedi. TSH 3, 62 mlU/1 ref.: 0, 4 - 4, 2 FSH 4, 46 iu/l ref: 1, 2 - 9 tesztoszteron 1, 29 nmol/1 ref: 2, 21 - 4, 16 ösztradiol 675 pmol/1 ref: 99, 2 - 903 LH 13, 3 iu/l ref: 0-14, 7 prolactin 1001 mlu/l ref: 103, 9 - 848 progeszteron 18, 2 nmol/1 ref: 3-66, 8 DHEA-szulfát 4, 86 umol/1 ref: 0, 95-11, 67 a vérvétel egy héttel a menzeszem előtt volt, nem vagyok túlsúlyos, sőt inkább túl sovány vagyok, és nagyon szeretnék kisbabát...a mennzeszem elég rendszertelen, általában 33 és 52 nap között ingadozik. köszönöm válaszát.

WEBBeteg Szakértő válasza hormonok témában

Kedves kérdező! Az eredményei alapján csak enyhe eltérések látszanak a tesztoszteron és a prolactin szintekben. A prolactin stresszhormon is, így a szintjét megemelheti a stressz, ami a vizsgálat előtt éri az embert, de pl. egy szoros póló, vagy melltartó is, a mellbimbó dörzsölése miatt. Mindenesetre érdemes megismételni, hogy ezeket kizárjuk, mivel, ha az agyalapi mirigyben fennálló probléma miatt van magasabb prolactinszintje, gyógyszeres kezelést igényel. Sajnos, ha ilyen probléma áll a háttérben, nehezíti a teherbe esést, de a kezelés után ennek sincs akadálya. E miatt további vizsgálatok lesznek szükségesek valószínűleg. Az alacsonyabb férfi nemi hormon szintje véleményem szerint nem fog gondot okozni, mivel problémát a teherbe esés körül a magas férfi nemi hormon szint okoz. Ha nagyon sovány, érdemes híznia egy kicsit, akkor javulni szokott a ciklus rendszeressége, mivel a peteérés helyre áll. (Természetesen ez csak a kóros soványságnál javasolt.) Remélem hamar teherbe esik, és egészséges kisbabája lesz! Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2011. szeptember 29.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Bőrgyulladás hormonok miatt?
Kedves Doktornő! Kamaszkorom óta szenvedek problémás bőröm miatt. Akkor hormonális fogamzásgátlókkal "orvosoltam" a gondot, majd, amikor azt abbahagytam,...
Hormon értékek 21. Ciklusnapon
Tisztelt doktor úr! Kisbabát szeretnénk. A hormon értékeiim ezek lettek a 21. Ciklusnapon! Prolaktin 6, 60 FSH 5, 78 LH 7, 69 Progeszteron 0, 32 Estradiol 83...
Növekedési hormon sportcélú...
Üdvözletem! Ezúton szeretnék Boldog Új Évet kívánni az oldal üzemeltetőinek! A kérdésem a sport karrieremmel kapcsolatos, mely kérdésem a következő. 38 éves...
Terhesség alatti hormonháztartás
Jó napot! Szeretném megtudni, hogy terhesség alatt az alábbi hormonpanelek milyen értékben kell, hogy legyenek ahhoz, hogy ne okozzanak problémát és rendben...
Hormonok
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Female to Male (nőből férfi) transzszexuális vagyok. A petefészek eltávolító műtéten még nem vagyok túl. Régebben a menstruáció...
TSH érték jelentős változása
Kedves Doktornő! 2023.10 havi vérképen az alábbi pajzsmirigyre vonatkozó értékek jelentek meg: -TSH: 4,6 -T4: 18,1 Pár éve fennálló pajzsmirigy-alulműködés...