• Hormonszint - gyermekáldás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! (dr. Fáklya Mónika) köszönöm válaszát, akkor szeretném pontosítani a kérdésemet és a diagnózist a mértékegységekkel és a referenciaértékekkel, ha megengedi. TSH 3,62 mlU/1 ref.: 0,4 - 4,2 FSH 4,46 iu/l ref: 1,2 - 9 tesztoszteron 1,29 nmol/1 ref: 2,21 - 4,16 ösztradiol 675 pmol/1 ref: 99,2 - 903 LH 13,3 iu/l ref: 0-14,7 prolactin 1001 mlu/l ref: 103,9 - 848 progeszteron 18,2 nmol/1 ref: 3-66,8 DHEA-szulfát 4,86 umol/1 ref: 0,95-11,67 a vérvétel egy héttel a menzeszem előtt volt, nem vagyok túlsúlyos, sőt inkább túl sovány vagyok, és nagyon szeretnék kisbabát...a mennzeszem elég rendszertelen, általában 33 és 52 nap között ingadozik. köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonok témában

        Kedves kérdező!
         
        Az eredményei alapján csak enyhe eltérések látszanak a tesztoszteron és a prolactin szintekben. A prolactin stresszhormon is, így a szintjét megemelheti a stressz ami a vizsgálat előtt éri az embert, de pl. egy szoros póló, vagy melltartó is, a mellbimbó dörzsölése miatt. Mindenesetre érdemes megismételni, hogy ezeket kizárjuk, mivel, ha az agyalapi mirigyben fennálló probléma miatt van magasabb prolactinszintje, gyógyszeres kezelést igényel. Sajnos, ha ilyen probléma áll a háttérben, nehezíti a teherbe esést, de a kezelés után ennek sincs akadálya.
        E miatt további vizsgálatok lesznek szükségesek valószínűleg. Az alacsonyabb férfi nemi hormon szintje véleményem szerint nem fog gondot okozni, mivel problémát a teherbe esés körül a magas férfi nemi hormon szint okoz.
        Ha nagyon sovány, érdemes híznia egy kicsit, akkor javulni szokott a ciklus rendszeressége, mivel a peteérés helyre áll. (Természetesen ez csak a kóros soványságnál javasolt.)
        Remélem hamar teherbe esik, és egészséges kisbabája lesz!

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-06 10:16:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés