• Nagymértékű eltérés a prolactin és tesztoszteron szintben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, Doktor úr! ma kaptam meg a hormonvizsgalatom eredményét, megköszönném, ha rá tudna nézni, hogy van-e benne valami nagyon nem normális (a vizsgálat után 4 napra megjött a menstruáciom): TSH (szuperszensitiv) 3, 62 FSH (uteális fázis) 4, 46 Tesztoszteron 1, 29 - Osztradiol (lutealis fazis) 675 LH (lutealis fazis) 13, 3 Prolactin (lut. fazis) 1001 Progeszteron (lut. fázis) 18, 2 DHEA szulfat 4, 86 A doktornőm csak a hét végén rendel, és kicsit aggaszt a két nagymerteku eltérés a prolcatin és a tesztoszteron szintben. köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonvizsgálat témában

        Kedves kérdező!

         Mivel sem mértékegységet, sem normál tartományt nem írt meg, a válasz sem lesz kielégítő.

        A TSH szint rendben van. Feltételezem, ha a prolactint és a tesztoszteront említette, ezek értéke magasabb a megadott normál tartománynál.

        Ennek több oka lehet, pl. PCOS, ami a túlsúllyal összefüggő petefészek működési zavar következtében jön létre, de e mellett még számos ok állhat a háttérben, amit ennyi információ birtokában nem lehet megmondani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 19:49:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: