• Hipofízis adenoma-endokrinologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        Az én helyzetem a következő. 2006ban menstruáció kimaradásának okaként hipofízis microadenomát állapítottak meg nálam. Ennek kezelésére Bromocryptint kaptam. Ezt egy évig szedtem, a menstruációm is helyreállt. Azonban 2007ben önhatalmúlag abbahagytam a szedését, a menstruációm azóta is folyamatosan, rendszeres időközönként megérkezik.
        Most döntöttem megint úgy, hogy azért kivizsgáltatom magam, hogy mi a helyzet az adenomával. Először prolaktin szintet mértek nálam, aminek ma kaptam meg az eredményét, 19 ng/ml lett, ami teljesen normális.
        MRI-re júniusra kaptam időpontot, de a kérdésem addig is az lenne Öntől, hogy hogy lehet az, hogy ha már 2 éve nem szedem a Bromocryptint, akkor is teljesen normális a női működésem és a prolaktinszintem?
        Lehetséges hogy az adenoma felszívódott? Vagy az is lehet hogy még ottvan, csak nem termel prolaktint?
        /Azért kérdezem főleg, mert nagyon félek az esetleges műtéttől, nem tudom, normális prolaktin érték mellett is van ennek bekövetkeztére esély? /

        NAgyon szépen köszönöm a segítségét!

        K. Alexandra

        WEBBeteg szakértő válasza a hipofízis adenóma témában

        Kedves Alexandra!

        Ilyen prolactinérték és normális ciklus mellett nincs oka aggodalomra. Lehetséges, hogy a kis microadenomája megszűnt, vagy, ha ott is van, nem termel kóros mennyiségben hormont, így kezelése sem szükséges. Ez természetesen azt jelenti, hogy műtétet sem igényel.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 16:24:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: