• Adenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Hipofízis mikroadenómám van,5mm-es.Eddigi tüneteim:rendszertelen menses,hirtelen hízás,fokozott szőrnövekedés,göbök a jobb pm.lebenyben,csökkent FSH,LH értékek.Eddig semmiféle kezelést,gyógyszert nem kaptam.Két éve járok endokrinológushoz.Következő kontrolra júliusra vagyok előjegyezve,de most újabb tünetek merültek fel:állandó idegesség,tarkófájdalom,tejcsorgás nyomás hatására bal emlőből,szédüléses rosszullétek.Fejfájásom,látásproblémám nincs.Kérdésem:összefüggnek-e ezek a tünetek az adenómával?Szügséges-e a júliusi kontrol előtt orvoshoz fordulnom?(korábbi időpontban nem tudnak fogadni a szakrendelésen,mert nincs szabad időpont)

        WEBBeteg szakértő válasza a hipofízis adenóma témában

        Kedves kérdező!
         
        Hormonvizsgálatok mindenképpen indokoltak, a tejcsorgás figyelemfelhívó jel. Nem tudom mikor volt utoljára hypophysis MRI-n, ha régen, talán érdemes lenne megismételni, nincs-e változás az adenoma méretében. Véleményem szerint be kellene jelentkeznia a korábbi kontrollra.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-08 11:20:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés