Adenoma

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Hipofízis mikroadenómám van, 5mm-es.Eddigi tüneteim:rendszertelen menses, hirtelen hízás, fokozott szőrnövekedés, göbök a jobb pm.lebenyben, csökkent FSH, LH értékek.Eddig semmiféle kezelést, gyógyszert nem kaptam.Két éve járok endokrinológushoz.Következő kontrolra júliusra vagyok előjegyezve, de most újabb tünetek merültek fel:állandó idegesség, tarkófájdalom, tejcsorgás nyomás hatására bal emlőből, szédüléses rosszullétek.Fejfájásom, látásproblémám nincs.Kérdésem:összefüggnek-e ezek a tünetek az adenómával? Szügséges-e a júliusi kontrol előtt orvoshoz fordulnom? (korábbi időpontban nem tudnak fogadni a szakrendelésen, mert nincs szabad időpont)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hipofízis adenóma témában

Kedves kérdező!
 
Hormonvizsgálatok mindenképpen indokoltak, a tejcsorgás figyelemfelhívó jel. Nem tudom mikor volt utoljára hypophysis MRI-n, ha régen, talán érdemes lenne megismételni, nincs-e változás az adenoma méretében. Véleményem szerint be kellene jelentkeznia a korábbi kontrollra.
 

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. május 08., 11:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy