TSH mérési hiba vagy baj van?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 33 éves vagyok, évek óta jelentős súlygyarapodással küzdök. Egy éve a véreredményem alapján hypothyreosist állapítottak meg (TSH=2.3mU/l, FT4=12, 6pmol/l, TEST=1, 09nmol/l, PROG=7nmol/l, PROLÖ=326, 4mU/l, FSH=3, 6U/l) egyéb vizsgálat nem történt. Azóta Letrox tablettát szedek, folyamatosan emelve, jelenleg 100ug-t naponta. Most a következő véreredményt kaptam, nem tudom, hogy mérési hibás, vagy nagyobb baj van: TSH: 0, 04mU/l, FT4=24, 5pmol/l és FT3=11, 1pmol/l. Ezenkívül szeretném a nyáron kivizsgáltatni magam endokrinológiai szempontból, ezért szeretném megkérdezni, hogy országos szinten melyik klinikát (kit tudna) ajánlani? Köszönettel: Panda76

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kérdező!

Ön minden bizonnyal túl sok pajzsmirigyhormont kap, ezért ilyenek a pajzsmirigy hormon eredményei. A kezdetinek leírt TSH és fT4 szintek véleményem szerint nem a legelső eredmények, ami alapján beállították a kezelést, inkább már a kezelés alatt levett értékeknek tűnnek, hisz rendben vannak. A nemi hormon szintjeit nem lehet így értékelni, tudni kellene a ciklus napját ill a labor álatl megadott referencia értékeket.

Az endokrinológiai szakrendelések az ország minden részében megtalálhatóak, a területileg önhöz legközelebb eső nagyvárosban találni fog egyet.

Mindenesetre ezzel a hormoneredménnyel sürgősen keresse fel kezelőorvosát, mert a gyógyszert csökkenteni szükséges!

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 05., 19:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:56
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...