Pajzsmirigy gondok

Tisztelt doktor úr / nő! Januárban kiderült, hogy túlműködik a pajzsmirigyem. Akkor L-Thyroxint kaptam amire az volt írva, hogy pajzsmirigy túlműködés esetén nem alkalmazható, csak gátló-pótló kezelés esetén, én viszont nem kaptam semmilyen más gyógyszert az L-Thyroxin mellé. Azóta a TSH termelés mégjobban fokozódott és meg is duzzadt a pajzsmirigyem. Az új vérvétel alapján a TSH 9, 28 mlU/L. Amikor visszamentem az orvoshoz, Letrox-ot írt fel (csak azt) , de most olvasom a betegtájékoztatón, hogy azt sem szabad csak magában szedni pajzsmirigy túltermelődés esetén... Én már semmit nem értek. Folyamatosan rossz gyógyszereket kapok? A vizsgálati eredményen "Hypothyreosis. Obesitas. Struma diffusa-" van... Én nem értek hozzá, de a hypo- előtag nem azt jelenti, hogy valamiből kevés van? De nekem sok a TSH-m... Egyszerűen nem értem, teljesen össze vagyok zavarodva! Elkezdhetem szedni a Letroxot, annak ellenére, hogy nem szabad túltermelődés esetén szedni? Előre is köszönöm a segítséget! Bori

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves kérdező!

Önnek nem pajzsmirigy túlműködése van, hanem alulműködése. Ezért írt fel az orvosa Letroxot, ami pajzsmirigy hormon pótlásra szolgál. A TSH nem pajzsmirigy hormon, hanem az agyalapi mirigy pajzsmirigy működést szabályzó hormonja. Ha a szervezetben kevés pajzsmirigy hormon van, a TSH megemelkedik, hogy a pajzsmirigy működését fokozza. Ezért magas önnél is a szintje.

Fogadja meg orvosa javaslatát és szedje a Letroxot.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. április 30., 16:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Gyermekvállalás
Kedves Segítőm! Párommal úgy döntöttünk, kisbabát szeretnénk. Annak rendje, módja szerint egyeztettem az orvosommal, aki egy labor készítését...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Terhességi pajzsmirigy értékek
Pajzsimirigy göbök
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 7 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pajzsimirigy göböket nyaki UH során. Annak idején abban maradtunk az...