• Pajzsmirigy gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr / nő! Januárban kiderült, hogy túlműködik a pajzsmirigyem. Akkor L-Thyroxint kaptam amire az volt írva, hogy pajzsmirigy túlműködés esetén nem alkalmazható, csak gátló-pótló kezelés esetén, én viszont nem kaptam semmilyen más gyógyszert az L-Thyroxin mellé. Azóta a TSH termelés mégjobban fokozódott és meg is duzzadt a pajzsmirigyem. Az új vérvétel alapján a TSH 9, 28 mlU/L. Amikor visszamentem az orvoshoz, Letrox-ot írt fel (csak azt), de most olvasom a betegtájékoztatón, hogy azt sem szabad csak magában szedni pajzsmirigy túltermelődés esetén... Én már semmit nem értek. Folyamatosan rossz gyógyszereket kapok? A vizsgálati eredményen "Hypothyreosis. Obesitas. Struma diffusa-" van... Én nem értek hozzá, de a hypo- előtag nem azt jelenti, hogy valamiből kevés van? De nekem sok a TSH-m... Egyszerűen nem értem, teljesen össze vagyok zavarodva! Elkezdhetem szedni a Letroxot, annak ellenére, hogy nem szabad túltermelődés esetén szedni? Előre is köszönöm a segítséget! Bori

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!

        Önnek nem pajzsmirigy túlműködése van, hanem alulműködése. Ezért írt fel az orvosa Letroxot, ami pajzsmirigy hormon pótlásra szolgál. A TSH nem pajzsmirigy hormon, hanem az agyalapi mirigy pajzsmirigy működést szabályzó hormonja. Ha a szervezetben kevés pajzsmirigy hormon van, a TSH megemelkedik, hogy a pajzsmirigy működését fokozza. Ezért magas önnél is a szintje.

        Fogadja meg orvosa javaslatát és szedje a Letroxot.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-30 16:30:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: