• Pajzsmirigy működése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A pajzsmirigy problémám 2006 januárjában kezdődött túlműködéssel, melyre két hétig szedtem az orvos által felírt gyógyszert ezután alúlműködés kezdődött ( még a nyelvem sem forgott ) ezután 2008. év  júniusáig a gyógyszer rendben tartotta. Ekkor megint túlműködött. Gyógyszert nem szedtem rá mert az orvosom azt mondta gyógyszer túladagolás (150mg   lthyroxint szedtem orvosi utasításra az alulműködésre. 2008. nevemberére megint alulműködés, 75 mg l thyroxin 2009. januárig onnan 100 mg. márciusban újra túlműködés, ami máig tart gyógyszert még nem kaptam rá.

        Kérdésem mi lehet az oka, hogy igen nagy alulműködésből túlműködés lett. Milyen kivizsgálást kellene csinálni. Egyébként egészséges vagyok, nincs semmiféle szervi, vagy más eredetű betegségem.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!
         
        Bár elég zavaros a leírása, leginkább azt tudom feltételezni, hogy a gyógyszer adagja sok időnként, nem valódi pm. túlműködése van. Érdemes a gyógyszer adagját lassabban változtatni, ill. kisebb dózisugrásokkal, hogy megtalálják a helyes adagot. Ehhez kérje endokrinológus szakorvos segítségét.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 09:57:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: