• Tsh, Prolactin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő! Köszönöm szépen előző levelemre írt válaszát! 8-)

        Remélem emlékszik rám, "prolaktin "jeligére írtam már Önnek pár napja. Azóta kész lett az újjabb Tsh eredmény, gondoltam megírom. 
        Röviden ezelött: Tsh:7, 320uIU/ml ref:0, 400-4, 000(2hónapja)
        Prolaktin:42, 9ng/ml ref:1, 9-25(1hónapja) /fennálló tejtermelés, 2, 5 éve nem szoptatok.(2 kisgyermekem van, 170cm és 56kg vagyok, nem hízok és nem fogyok.)
        Ultrahangnál kizárta az orvos a PM betegséget, csak annyit talált, hogy jobb lebeny mérsékelten megnagyobbodott, és a jobb(nyaki) mirigy 18*6mm.Emiatt ATPO vizsgálatot kért ami kb. 10 nap múlva lesz meg.Erről nem mondott semmit.
        Mai Tsh értéke a 2 hónapinál jóval magasabb lett: 9, 200uIL/ml ref: 0, 4-4, 000.
        A hypofizis MR vizsgálatra van időpontom május végére, adenóma gyanúja miatt.
        Vajon mitől nő a tsh ilyen gyorsan? Úgy tudom az adenóma csak prolaktint termel! Persze, ha van! Kicsit megszeppentem, ha nem alúlműködésről van szó, akkor mi lehet a baj?
        Kérem szépen írja meg mit gondol! 8-)
        Köszönöm előre is válaszát!
        További szép estét!
        Üdvözli: Gabi

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Gabi!
         
        A TSH emelkedése pajzsmirigy alulműködést jelez. Pajzsmirigy hormon pótlás javasolt ilyen esetben. Nem írta meg, hogy azóta kap-e ilyen gyógyszert, ill. fT3 és fT4 szinteket néztek-e.Ha nem kap pajzsmirigyhormon pótlást, természetesen nőni fog a TSH, mivel a szervezet nem tudja e nélkül fenntartani a hormontermelést. A gyógyszer beállítását beszélje meg endokrinológusával!


         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 11:44:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: