• Tsh,Prolactin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Köszönöm szépen előző levelemre írt válaszát! 8-)

        Remélem emlékszik rám,"prolaktin "jeligére írtam már Önnek pár napja.Azóta kész lett az újjabb Tsh eredmény,gondoltam megírom. 
        Röviden ezelött: Tsh:7,320uIU/ml ref:0,400-4,000(2hónapja)
        Prolaktin:42,9ng/ml ref:1,9-25(1hónapja) /fennálló tejtermelés, 2,5 éve nem szoptatok.(2 kisgyermekem van,170cm és 56kg vagyok,nem hízok és nem fogyok.)
        Ultrahangnál kizárta az orvos a PM betegséget,csak annyit talált,hogy jobb lebeny mérsékelten megnagyobbodott,és a jobb(nyaki) mirigy 18*6mm.Emiatt ATPO vizsgálatot kért ami kb. 10 nap múlva lesz meg.Erről nem mondott semmit.
        Mai Tsh értéke a 2 hónapinál jóval magasabb lett: 9,200uIL/ml ref: 0,4-4,000.
        A hypofizis MR vizsgálatra van időpontom május végére,adenóma gyanúja miatt.
        Vajon mitől nő a tsh ilyen gyorsan?Úgy tudom az adenóma csak prolaktint termel!Persze ,ha van!Kicsit megszeppentem,ha nem alúlműködésről van szó,akkor mi lehet a baj?
        Kérem szépen írja meg mit gondol! 8-)
        Köszönöm előre is válaszát!
        További szép estét!
        Üdvözli: Gabi

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Gabi!
         
        A TSH emelkedése pajzsmirigy alulműködést jelez. Pajzsmirigy hormon pótlás javasolt ilyen esetben. Nem írta meg, hogy azóta kap-e ilyen gyógyszert, ill. fT3 és fT4 szinteket néztek-e.Ha nem kap pajzsmirigyhormon pótlást, természetesen nőni fog a TSH, mivel a szervezet nem tudja e nélkül fenntartani a hormontermelést. A gyógyszer beállítását beszélje meg endokrinológusával!


         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-08 11:44:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: