• Leukemia, vagy autoimmun betegseg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Udvozlom.

         

        A kerdesem a kovetkezo lenne:

         

        Voltam orvosnal, mert a torkomon csomokat fedeztem fel, es nem tudtam mik azok.

        Az orvosom azt mondta, hamosodas, ami konnyen utalhat kronikus leukemiara is.

        Igy vertesztet csinaltattam aminek az ertekei tobbnyire normalis tartomanyban vannak, csupan ketto nem.

         

        ezek:

        - Serum TSH level/ XaELV/   ez alacsony  0.17 miu/L  /0.4-4/     T4 level 15.0 /8-21/

        - Serum alanine aminotransferase /XaLJx/  ez feletti ertek:  48.0 /0-45/

         

        Az orvosom azt mondta, kell ujabb tesztet csinalni 6 honap mulva, de semmi egyebet nem kozolt velem.

        Nagyon aggodom, hogy az ilyen hallgatas sajnos rosszra vezet mindig, es nem tudom, hogy pontossan mire szamitsak.

        Kerem irja meg, hogy ezen elteresek valovan a leukemia, vagy egy autoimmunn betegsegnek lehetnek e az elojelei.

         

        Varom valaszat.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vérvizsgálat témában

        Kedves kérdező!
         
        A leukémiában a vérképe nem lenne rendben, így ez kizárható.
        A TSH minimálisan csökkent, de a T4 szintje normális. Ez annyira enyhe eltérés- akár még laborhiba is lehet-, hogy nem igényel kezelést. Meg kell ismételni a vizsgálatot, hogy az érték merre mozdul el.
        Az ALT minimális emelkedése szintén nem kórjelző.
        Remélem azóta meggyógyult a torka is, amit valószínűleg fertőzés okozott.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-05-02 21:06:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!