• Prolactin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Fáklya Mónika!

        Hetekkel ezelött írtam már Önnek és köszöm szépen válaszát!

        Elfelejtettem megkérdezni, hogy az hypophizis MR-re, miért kell éhgyomorra mennem? Ugyanis 10.30 van időpontom és sajnos igen szédelgős vagyok! Röviden: Tsh 7, 320 ulU/ml  ref.t:0, 400-4, 000

                       Prolactin: 42, 9 ng/ml ref.t: 1, 9-25, 00

                       Tejelválasztás van, 2 1/2éve nem szoptatok

                        Ezek az első eredményeim, soha nem volt ilyen mérésem.

        Azóta, Endokrinológus megnézte uh-al a PM-et: A PM. Jobb lebenye mérs. Megnagyobbodott, szabályos szerkezet.Vasc. átlagos.Bal lebeny rendben.Submandibuláris nyálmirigyek rendben.Jobb oldalon 18*6mm-es nyirokcsomó látható. Ez mit jelent, kérem írja meg!? Ettől fájhat a nyakam amikor rágok ill. ha ásítok? mert valamiért fáj!

         További vizsg.: MR előjegyzés. Újjabb TSH vérvétel éa ATPO-t kért, ez milyen vérvétel?

         Az orvos azt mondta, hogy nem a pajzsmirigy okozza a problémát, szerinte adenóma.Én azt hittem ilyenkor a T3 és T4 mérése rutin szerűen kötelező, háziorvos mondta.Valóban kizárható a PM betegsége, vagy a ATPO-ból meg lehet tudni?

        Elfelejtettem mondani a pikkelysömörömet, halántéktáji fejfájásom, a 35, 4 C testhőt, menses probl., fáradékonyságot, több anyajegyet, sajnos zavarban voltam, mivel mondtam a nyelvdagadást, amire az orvos azt mondta na ne találjak ki ilyet, ilyen nincs(csak egy betegségben, de az kizárt nállam). A vizsgálat alatt a memóriazavarom tökéletesen működött, ezáltal kissé zavartnak tűnhettem, talán.De szerencsére azt hiszem jó kezekben vagyok, egy nagyon-nagytudású idősebb doktorúrhoz járok.

        Gyógyszert nem kaptam, 2 hónap múlvára kaptam időpontot újra, jelentkeznem kell az eredményekkel.

        Előre is köszönöm szépen válaszát!

        További szép napot!

        Üdvözli: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktinszint témában

        Kedves Gabriella!
         
        Nyaki nyirokcsomó számos okból lehet a nyakon, legbanálisabban akut torokgyulladás miatt nagyobbodik meg. Mivel a pajzsmirigyben nem írnak le göböt, itteni probléma nem áll a háttérben.
        TSH= pajzsmirigyet szabályozó agyalapi mirigy hormon
        aTPO= pajzsmirigy ellenes autoantitest
        Mindkét vérvételt a pajzsmirigy működés megítélése ill. a korábbi magas TSH okának kiderítése miatt kéri orvosa. Amennyiben autoimmun pajzsmirigy gyulladása van, az aTPO emelkedettsége várható. Mivel a TSH magasabb volt korábban érdemes lenne az fT! és fT3 mérése is.
        MRI-t a magasabb prolactinszint miatt kértek, agyalapi mirigy esetleges adenómájának vizsgálata céljából. Azért kell éhgyomorra menni, hogy ha a vizsgálat során esetleg rosszullét, hányás jelentkezne ne nyelje félre a hányadékot. Telefonon kérdezze mag, hogy mikor ihat utoljára cukor tartalmú folyadékot, ezt tegye meg és akkor nem fog szédülni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 09:37:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok. Már egy jó ideje vannak ( van hogy napi szinten van amikor egy hétig sincs) rosszulléteim. Meg próbálom elmagyarázni hogy mik a tünetek : először teljesen kiszárad a szám nyelni szinte alig tudok (ha innék pár kortyot tuti...
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. Hajdúsítás volt a cél, amelyet meg szerettem volna valósítani. Az internetes böngészések során világossá vált, hogy a genetikai hajhullást a hajhagymák érzékenysége miatt...
        Tisztelt Doktornő! Néhány éve subacut pajzsmirigy gyulladásom volt. Jelenleg az az oldali pajzsmirigyem kisebb lett a másik oldalon pedig van egy 4 mm-es göb. Laboreredményem a legutolsó: TSH:0,64; T3:4,27; T4:16,79.Emlőrák műtéten estem át...
        Szép napot ! A problémám a következő: Szem előredülledése, /különösen a bal /,fáradékonyság,se hízás-se fogyás,hideg göb van. Labor értékek :TSH 0.812,koleszterin 4.2,HDL 1.54,LDL 2.26 ,euthyreoid állapot. Vélemény: Struma nodosa...
        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi labor eredmények utalhatnak-e pajzsmirigy gondokra. TSH: 0,820 mIU/l FT4: 16,10 pmol/l FT3: 5,85 pmol/l Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A vèrvètelnèl az alábbi èrtèkeket kaptam; Èhgyomri glukoz:5.5 60 perces glukóz: 6.0 120 perces glukóz: 5.3 Inzulin: 6.9 Inzulin 60 perces: 68.8 Inzulin 120 perces: 36.7 Inzulin rezisztencia: 1.69 Kèrem...
        Tisztelt doktor Úr/doktor Nő! Egy munkahelyi laborvizsgálat során a női nemi hormon szintjeimet is vizsgálták. Megnéztem, a laborvizsgálat a cikluson 26.napján történt. Osszradiol érték:...
        Tisztelt DoktorNő. Kicsit hosszú lesz az én esetem. Idén le kellett állítani a Cymbalta antidepresszáns kezelést (pánik/szorongásos betegség miatt) mert állandó kifulladás érzésem volt,fokozottan izzadtam, kb. 1.5 óránként át kellett...
        Tisztelt Doktor úr! Pajzsmirigygöböt diagnoztizáltak nálam 3at is.A szövettani eredmény szerint strúma.Az egyik göb közel 3cm-es,és a kezelőorvos szerint ha tovább nől műteni kell.Aztszeretném kérdezni,hogy lehet e a göböket...
        Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni abban, hogy magas TSH (5,6) és magas antiTPO (>1300) esetén szedhető-e az astragalus kínai csűdfű? Milyen hatásai lehetnek? Fitoterapeuta ajánlotta a gyulladás...