Pajzsmirigy érték

Kedves Doktor Úr/Hölgy!

Ma érkezett meg a TSH értékem, amely 0, 185 mu/l. Az orvosom arról tájékoztatott, hogy ez jó érték. Én viszont sajnos nem vagyok nyugodt, mert a laboreredményen alsó határként 0, 2 van feltüntetve.

Ön szerint a TSH értékem valóban jó érték? Nem kell gyanakodnom, hogy netán pajzsmirigy túlműködésem van? Vagy fel kell keresnem egy endokrinológust?

 

Segítségét előre is köszönöm!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a TSH érték témában

Kedves kérdező!
 
Ez "szürke zónában" lévő TSH érték. Éppen csak kicsit tér el a normálistól. Ilyenkor fT4 és fT3 meghatározás jön szóba, ami miatt endokrinológiai szakrendelést keressen fel. Ez az érték még kezelést nem szokott igényelni, de követést ill. további vizsgálatokat igen.


 

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. május 02., 21:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:28
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy