Pajzsmirigybetegség

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elküldött a háziorvosom egy vérvételre és ott kiderült a TSH értékem 7.99. Majd továbbküldött ultrahangra, és a leletemen ez áll, ami nagyon aggaszt: - a jobb lebenyben a felső harmadban 6mm-es környezeténél kissé echoszegényebb jól határolt göb látható. A bal lebeny homogén.- Szeretném tudni hogy most mi lesz velem, megműtenek vagy gyógyszeres kezelés... Igaz van beutalóm az endokrinológiára de az még soká lesz. Sajnos felénk nem foglalkoznak az ember egészségével.Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel, Rozália

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves Rozália!

TSH értéke magasabb, e miatt fT4 meghatározás is szükséges pajzsmirigy ellenes antitestek vizsgálata mellett. Ebből a pontos ok kideríthető. Ennek ismeretében gyógyszeres kezelést fog kapni.

A pajzsmirigy kicsi göbje követést igényel. Tudni kell, hogy a pajzsmirigyben nagyon gyakran alakulnak ki apró göbök, kis cysták, de ha ezek nem növekednek és nem befolyásolják a pm. működését teendőt nem igényelnek. 1 cm alatti méretnél különösebb vizsgálatot sem szoktunk indikálni, ha nincs egyéb gyanús lelet. Egyenlőre aggodalomra nincs oka.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. május 02., 21:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:11
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...