TSH- terhesség

Tisztelt Doktor Asszony/ ÚR4

 

Szeretnénk gyermeket, de másfél évvel ezelőtt pajzsmirigy alulmüködést (Hashimoto-thyreoiditis) regisztráltak. Azóta sem sikerült beállítani (egyik hónapban jó eredményt (2, 7 körüli) mutatnak a leleteim következőben pedig magas értéket (10 körüli). Itteni laborban az elfogadott 0, 2-4 közötti.

Lehetséges-e hogy így teherbe essem, illetve létezik-e olyan szülész-nőgyógyász, aki egyben endokrinológus?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Kedves Hölgyem!

Bizony létezik szülész-nőgyógyász endokrinológus orvos is, de a pajzsmirigy működését nem ő állítja be, hanem ezzel pajzsmirigy szakrendelésre kell menni. Nemcsak a teherbeesés miatt fontos a megfelelő működés, hanem a terhességhez, a baba egészséges fejlődéséhez is fontos. Ezért nagyon sok türelmet kívánok, nem írja, hol kezelik, de szükség esetén kérjen beutalót valamelyik nagyobb klinika pajzsmirigy szakrendelésére is.
Mielőbbi jobbulást!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 16., 13:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:01
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy