• Alkalikus foszfatáz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Úr! Alkalikus foszfatáz mérsékelten emelkedett értéke utalhat-e kórosra? Májenzimek normál tartományon belül, TSH szuprimált, SeCa N/A, SeNa, SeK rendben. Szükséges-e további vizsgálat, mert úgy tudom, akár csont metasztázis is lehetséges-elméletileg. 1éve még az alsó limit közelében volt ref. tart-on belül. Amennyiben szükséges a korrekt válaszhoz, mellékelhetem a teljes eredménylistát. Köszönettel:

        WEBBeteg szakértő válasza a Alkalikus foszfatáz témában

        Tisztelt kérdező!
         
         
        Mivel alapbetegségét nem tudom, korrekt választ sem tudok adni. Az Alk. P értéke számos okból lehet emelkedett, ezek között sajnos a csontmetasztázis is szerepel. (természetesen ez nem a leggyakoribb ok) De okozhatja D-vitamin hiány és egyéb csont, máj stb. betegség is. Követni kellene az értéket és az alapbetegség ismeretében megbeszélnie a kezelőorvosával a leletet. Nem kellene elsőként a legrosszabbra gondolnia.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 09:32:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!