• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő 2002-ben voltam előszőr orvosnál a pajzsmirigyemmel. Akkor nem kaptam semmi gyógyszert.Hét év elteltével most ujra voltam kivizsgáláson.Normálisnál nagyobb, aszimmetrikus pajzsmirigy, amely a kp.vonalban helyezkedik el, alsó széle 2cm-nél távolabb van a jugulumtól. Az aktivitás eloszlása egyenetlen. A jobb lebeny kp.harmadában egy kb.2.5cm átmérőjü, körülirt, fokozott aktivitásu terület, ill.alatt egy kb.1.5cm-es aktivitásu terület ábrrázolodik. Vélemény-Strumanodosa. A jobb lebenyben forro és hideg göb. Műteni akarnak. A TSH-1.0mu/1.FT-4-15.0pmol/1, FT-3 -5.9pmol/1   Mit tanácsol? Gyógyszert most se kaptam.Tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy göb témában

        Kedves kérdező!
         
        Mivel a pajzsmirigyhormon szintjei rendben vannak, gyógyszeres kezelést nem igényel, ezért nem is kapott. Amennyiben a göbök vizsgálata során endokrinológusa a műtétet indokoltnak látja, javaslom, hogy csak pajzsmirigyműtétekben jártas intézetben végeztesse el a beavatkozást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 09:43:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: