• Göbök

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktor nő, úr

        én egy 46 éves nő vagyok és az lenne a kérdésem hogy tulajdon képppen mi az a göb.mert nálam ezt diagnoztizáltak annyit tudok hogy ez a pajzsmirigyel van kapcsolatban.de egyébb felvilágosítást nem kaptam azon kívül hogy a mérete nem megállapítható.nemsokára ultrahangos vizsgálatra kell mennem. soha nem volt effféle problémám, míg e3gyszer el nem kezdtem fulladni.az orvosok először asztmát utána strummát állapítottak meg ami befelé növekszik mivel egyre jobban kitapintható.fulladok is tőlle és csak a pipám használatával birom elviselni.éjszaka nehezebben kapok levegőt is.kérem segítsen mert nagyon kétségbe vagyok esve mert semmit nem tudok az effajta btegségekről.már az is megfordult a fejembe hogy ez egy rosszindulatú daganat vagy tumor.kérem szépen segítsen   

        előre is köszönöm     edit

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy göb témában

        Kedves Edit!

        A pajzsmirigy göbök többnyire jóindulatú elváltozások. Azonban ahhoz, hogy ezt biztosan ki lehessen mondani, meg kell őket vizsgálni. Az ultrahanggal a nagyságát, vérvétellel a pajzsmirigy működését határozzák majd meg. Ez után sor kerülhet izotópos, illetve szövettani vizsgálatra is. Utóbbinál vékony tűvel-. szinte fájdalommentesen- vesznek mintát a göbből is mikroszkóp alatt szakember vizsgálja meg a sejtjeit. Mindezek után döntenek arról, hogy mérete, ill szövettani, ill. hormoneredményei alapján szükséges-e az eltávolítás, vagy maradhat a helyén és csak követni kell a méretváltozását.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 13:07:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: