• Mellékvese túlműködés, hormonális probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        12 évesen jelentkezett az első menstruációm, sosem volt rendszeres. Mivel már 18 éves elmúltam, megkerestem egy nőgyógyászt. Ultrahangos vizsgálattal semmi rendellenességet nem talált, így vérvételre küldött és az eredményből megállapította, hogy nincsen ovulációm. Clostilbegyt-et kaptam (3 hónapos kezelés), 4 hónapig pontos volt a havi vérzésem. Most ismételten kimarad, emellett erősebb a szőrzetem, mint kellene, ebből mellékvese túlműködésre gyanakszom. Milyen gyógyszerekkel lehet ezt kezelni? Gyógyszeres kezelés nélkül nem eshetek teherbe? Megszüntethető végelegesen az erős szőrzet? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves kérdező!
         
        Nem feltétlenül mellékvese probléma áll a háttérben, a petefészkek is működhetnek kórosan. Ennek kivizsgálása feltétlenül szükséges endokrinológiai szakrendelésen. A kezelést a diagnózis függvényében fogják beállítani. A terhesség is ennek függvénye.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-10 11:41:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: