• Magas TSH

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        21 hetes terhes vagyok. Gyerekkoromban pajzsmirigy problémával kezeltek. Gyógyszert is kellett szednem. Elmentem egy szakorvoshoz, aki azt mondta, hogy nem kell a gyógyszeres kezelés. Ha terhes leszek, akkor menjek el kontrollra. 10 hetes terhesként el is mentem. Minden eredményem rendben volt. Akkor azt mondták, hogy 2 hónap múlva ismét menjek el kontrollra. Voltam vérvételen, ahol a TSH-m 4, 91 volt, viszont az FT4-em rendben volt. Picit megijedtem. Elmentem a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy 5-10 közötti TSH normális FT4 mellett nem okoz bajt a babánál. Higgyek neki, vagy keressek fel azért egy szakorvost?

        WEBBeteg szakértő válasza a TSH témában

        Kedves kismama!
         
        Mivel az ft4 rendben van, jelenleg a baba elég pajzsmirigyhormont kap öntől. Azért javasolnám mégis endokrinológiai szakrendelés mihamarabbi felkeresését, mert az emelkedő TSH azt jelzi, hogy a pajzsmirigye csak fokozott TSH termeléssél tudja fenntartani a normális hormontermelést. Ez viszont romolhat, mert a terhességben több a hormonigény, így hormonpótlás szóba jöhet.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 11:24:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: