• Összetett betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!

        31 éves múltam, és "ehhez képest" elég sok problémával, tünettel küzdök.

        Olyan orvost keresnék, aki próbál összefüggéseket keresni a tünetek között, és nem feltétlenül csak gyógyszeres kezelést javasol. Természetesen nem elzárkózni szeretnék a gyógyszeres kezelés elől, de biztos van olyan, ami kiváltható más gyógymóddal.

        Röviden a panaszaim: nagyon sűrű 2-3 heti derék ill. nyaki becsípődés, a nyaki csigolyák kötöttsége, gyakori fejfájás, pajzsmirigy alultermelés, magas, bár még határ alatti koleszterinszint, szívzörej, magas trombocita szint, vashiány, emésztési panaszok, sikertelen fogyókúrák, nőgyógyászati panaszok: gombás folyás, herpesz, peteérés hiánya, stb.

        Ha tudna valakit javasolni, vagy hogy milyen oldalakon olvashatnék a betegségek összefüggéseiről, azt nagyon megköszönném.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        Az összefüggés a panaszai között véleményem szerint a pajzsmirigy alulműködés lehet.
        A pajzsmirigy alulműködés okozhatja önnél a magasabb koleszterinszintet, a sikertelen fogyókúrát, a peteérés hiányát. De összefüggésben lehet az ízületi panaszokkal, az emésztési problémákkal is, ennek révén akár vashiány is kialakulhat, ami trombocytaszám emelkedéshez vezethet.(amennyiben, még nem részesül pajzsmirigy hormon pótlásban és a hormonszintek nem esnek a normál tartományba)
        A pajzsmirigy hormon pótlás csak gyógyszerrel oldható meg. Mivel a pajzsmirigy az egész anyagcserére hatással van, nagyon sokrétű panaszokat tud okozni a hormon hiánya.
        A pajzsmirigy alulműködése milyen eredetű? Ha autoimmun pajzsmirigygyulladás, érdemes lenne lisztérzékenységre is szűrővizsgálatok végezni, mert bár ez általában sovány testalkattal jár, magam is ismerek több túlsúllyal küzdő lisztérzékeny beteget.  A visszatérő herpesz is gyakrabban jelentkezik azoknál akiknek az immunrendszere gyengébb. A gombás panaszokat a túlsúly következményének tartom. Érdemes lenne cukorterheléses vizsgálatot végezni, nincs-e cukoranyagcsere betegsége. Kerülje a finomított szénhidrátokat (fehér pékáru, cukor).
        Ha a diétát az alacsony energiabevitel mellett az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztásával kombinálja, valamint megfelelő pajzsmirigyhormon pótlást kap, a panaszai jelentősen csökkenni fognak.
        Interneten találhat a javasolt diétára vonatkozólag bővebb információkat. 
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Kedves Kérdező!
         
        Sajnos javasolni senkit nem tudok Önnek. Ideggyógyászként azt tudom Önnek mondani, hogy a gerincpanaszai és a fejfájása összefüggésben lehetnek egymással. Nem ismerem Önt, de a mozgásszegény éltemód általában ezekhez nagyban hozzájárul. Rendszeres úszás és gerinctorna, ha ülő munkát végez a munkahely megfelelő kialakitása jelentősen mérsékelheti a panaszait. Pajzsmirigy alulműködés kapcsolatba hozható a menstruációs zavarral, hízékonysággal, emésztési zavarral, hangulati élet zavarával. Ez utóbbi kihathat az összes korábban említettre, fokozva azok előfordulási gyakoriságát, felfokozva annak erősségét. A gombás folyás, herpes gyakran stresszhez kapcsolódóan újjul ki, erősödik fel. Próbálja ezeket a lehetőségeket átgondolni, átalakítani életvitelét, esetleg egy pszichológust, vagy pszichiátert felkeresni, de belgyógyászaával is konzultáljon mindenképpen.
         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-06 13:11:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés