• Pajzsmirigy alulműködés és reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szereteném megkérdezni hogy ha pajzsmirigy alulműködésem van és mellette nyelőcső és gyomorfekélyem (Alusulint és Parietet szedek rá) akkor szedhetek-e l-tiroxin tartalmú tablettát, és ami a legfontosabb, hogy Ön melyiket ajánlaná amit szedhetnék hosszú távon(reflux mellett is szedhetőt)mert rengeteg van? És fogamzásgátlót szedek (Yadine) azt szedhetem tovább? Ha a vizsgálatok nem igazolják az alulműködést akkor is szedhetek l-tiroxin tartalmú tablettát (6-7 kg-ot híztam hirtelen, azért szedném)? Reflux-szal szedhetem? Nagyon várom válaszát és előre is hálásan köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Fogyás céljából, normális pajzsmirigyműködés esetén nem szabad pajzsmirigyhormont szedni.
        A reflux gyógyszer tekintetében gastroenterológus véleményét kell kikérnie. Ha hormonpótlásra van szükség, az l-thyroxin szedése szükséges és lehetséges az említett gyógyszerek mellett.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-04 23:13:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: