• Pajzsmirigy, göb, túl alacsony pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno!  Doktorur!      15 eve mutottek struma nodosa alulmukodo pajzsmirigyel. Aszovetteni velemeny struma fullikularis colloides nodosa, gocosan regresziv elvaltozasokkal, malignitas jelei nem voltak.  A  j.o.totalisan eltav.  A  b.o.subtot.eltav. es az isthmus reszleteit. Azota szedem az  euthyrox 50 tablettat, kozbe a jobb lebenyt  elfedi egy 20x27 mm-es  gob  aminek alitolag  koros lgl nincs. Kozbe  vagy 3 hete furcsan keztem erezni magam es ki jott a labor vizsgalat TSH 0.26, azt mondtak, hogy at ment tulmukodesbe es le csokentetek 25 -re az euthyroxot. A kerdesem az lenne, hogy letezik ilyen es vajon jo ez a kezeles, mert hol fennt hol lentt van a vernyomasom es hol ugy erzem hogy alul mukodik, hol pedig dobog mindenem.Kisero gyogyszert concort adtak de nem birom szedni, utanna a pulzusom 50-55.Kerem szepen ha lehet segitsenek nekem.Koszonom  addig is tisztelettel Agi

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Előfordulhat, hogy a göb a pajzsmirigyében túlzottan kezdett termelni pajzsmirigyhormont. Az endokrinológus szakorvosa ennek tisztázására további vizsgálatokat rendelhet el. (pl. izotópvizsgálat) A gyógyszer csökkentése indokolt volt.
        Ha a concor ennyire leviszi a pulzusát, nem megfelelő az ön számára. Keresse fel kardiológusát!
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:11:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: