• Mell alatti bőr megnyúlása mitől múlhat el?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép estét!

        A gynecomastia nevű betegséggel küszködöm.

        20 éves srác vagyok, kisebb súlyfelesleggel. Fiatalabb - 12-14 éves koromban - mellbimbóm alatt egy csomó volt, ami azóta elmúlt, de az ott lévő szövetek még mindig meg vannak "nagyobbodva". Régóta gondolkozom, hogy hogyan tudnék ez ellen tenni.
        Próbálkoztam fogyókúrával - bíztam benne, hogy ezek zsírszövetek, amik felszívódnak (például zsírégető krém használatával)-, de hiába.
        Ahogy utánanéztem, meglepődéssel olvastam, hogy ezt csak plasztikai sebész segítségével lehet megoldani.
        Tudom, hogy ez a probléma esetleg magától is elmúlhat, de az én esetemben nem hinném.
        Találtam egy-két gyógyszert, ami esetleg segít, de ott csak azt olvastam, hogy "kontrollálja az ösztrogén kialakulását" (gondolom vissza már nem fordítja. remélem, hogy én értem rosszul).
        Csak a legvégső esetben fordulnék plasztikai sebészhez.

        Remélem, hogy Ön ismer valami természetes gyógymódot, ami megoldhatja a problémámat és végre -szó szerint- levetkőzhetem a gátlásaimat.

        Köszönettel: 20eves

        WEBBeteg szakértő válasza a gynecomastia témában

        Kedves kérdező!
         
        A súlyfeleslegtől való magszabadulás és a célzott mellizom erősítés jó hatású szokott lenni. Amennyiben ez nem vezet eredményre, és súlyos pszichés gondokat okoz, plasztikai sebészeti megoldás jön szóba.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-03-31 16:14:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: