• Hormonzavar miatti szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő

        Ha endokrin szakrendelésen kiderül, hogy valamilyen hormonzavartól alakul ki valakinek fokozott szőrnövekedése, akkor ezt a betegséget hormon tartalmú gyógyszerekkel kezelik? Vagy teljes mértékben léser, epilaser, villanófényes szőrtelenítés) kezelésben részesítik? Tudomásom szerint ilyenkor nem a betegnek kell ezt az összeget kifizetni, hanem ezt támogatják.(lésert vagy az epilaser kezelést vagy villanófényes szőrtelenítést)

        Minden városban van endokrinológia? Erre a rendelésre a háziorvotól kell kérni beutalót? Vagy nem szükséges erre a szakrendelésre beutaló?

        Köszönöm válaszukat

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Kedves kérdező!
         
        Amennyiben valakinek hormonális okú fokozott szőrnövekedése van, a diagnózis felállítása után célzottan kezelik. Ennek hatására a szőnövekedés utánpótlása megszűnik, és így a probléma megoldódik. Nincs minden városban endokrinológiai szakrendelés. Beutaló és időpont egyeztetés szükséges. Beutalót a háziorvos ad.
        Tudomásom szerint a TB nem támogatja a szőrtelenítést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 16:30:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: