• Hajlam a pajzsmirigy problémákra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Fáklya Mónika!

        Köszönöm szépen megnyugtató válaszát ami az L-thyroxin szoptatás alatti szedését illeti, már most nem zsibbad annyira a kezem, szóval biztos jót fog tenni a hiánypótlás.:)

        A kisfiammal kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, hogy bár mint Ön is irta, hogy születés után van egy pajzsmirigyre irányuló vizsgálat és ez gondolom jó lett, mert nem értesitettek, hogy másképp lenne...szóval mivel nekem most romlottak el az értékeim és Ő már fél éves, nem indokolt neki is egy ilyen újboli vizsgálat, vagyis ez Őt nem hajlamositja  a pajzsmirigy problémára (remélem nem).Elnézést ha butaságot kérdeztem, de egy kicsit túl aggódós vagyok Vele kapcsolatban.

        Válaszát előre is köszönöm

        Tisztelettel

        Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves anyuka!

         A születés utáni pajzsmirigy hormon szűrő vizsgálat csak az akkori állapotot mutatja. Amennyiben a gyermek túl sokat alszik, nem élénk, lusta, nem fejlődik értelmileg megfelelően, érdemes a szűrést megismételni bármilyen életkorban. Mivel a babákat gyakran látja a gyermekorvos, neki fel kell ismernie a pajzsmirigybetegségre utaló tüneteket és akkor elküldi a gyermeket szakrendelésre. Ha a gyermek értelmileg normálisan fejlődik, élénk korának megfelelően, akkor aggodalomra nincs oka.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 16:26:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: