• Hormonális probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        38 éves nő vagyok. Lehet, hogy furcsa a kérdésem, hiszen a nők inkább a túlzott szőrösödésen aggódnak... Kb. 13 éves koromtól gyantáztatnom, illetve szőkíttetnem kellett a bajuszomat. A menstruációm viszonylag későn 15 éves korom felett jött meg először, és nagyon sokáig rendszertelen, és kevés volt. Sajnos nem tettem jót magamnak azzal sem, hogy 17-21 éves korom között fogamzásgátlókat is szedtem. 1996-ban császárral szültem egy kisfiút, a terhességem viszonylag problémamentes volt, és nem is kellett vele sokáig próbálkozni.. A szemöldököm mindig is vastag volt, szedettem, emellett a kezemen és ujjaimon is volt a kelleténél kicsit erősebb szőr, és a mellbimbó körül több erősebb szál. Na, most ezek eltűntek, illetve alig vannak! (A szokásos láb és hónaljgyantáról nem beszélek, hisz azt minden nő végzi). Három hete pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam, amely tudtommal a szemöldök külső szélének kihullását okozhatja. De mi a helyzet a bajusszal, stb..Visszagondolva kb. két éve állhat fenn a kevesebb szőrösödés, de eddig örültem neki, és nem igazán foglalkoztam vele. A menstruációm azóta remek, teljesen beállt.( Nem szedek több mint 10 éve fogamzásgátlót. )Kérdésem az lenne, hogy mindez, mármint a bajusz és egyéb szőrök eltűnése egy korábbi hormonális probléma megoldódása (már ha lehetséges ez magától), vagy most kell csak elkezdenem aggódni, mert más baj van? Bocsánat a hosszú szövegért, de talán a több infó segíthet a válaszban. Előre is köszönöm a segítségét.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        Véleményem szerint nem kell aggódnia. Most a pajzsmirigy alulműködését rendbe fogják tenni, a hormonpótlással. A pajzsmirigy alulműködés okoz hajhullást és pl. a szemöldök kihullását ahogyan ön is említi. De a kor előrehaladtával sok nőnek lesz a kicsit dúsabb kamaszkori szőrzete ritkább. (Majd idős korban néhány nő "szakállasodik".)
        Ha a mensese rendben van (fogamzásgátló nélkül) nagy gond nem lehet, mert a nőknél ez nagyon érzékeny, gyakorlatilag minden kóros hormonműködés meg tudja zavarni.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-27 22:19:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés