• Hormonális változás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Január 29-én teljes pajzsmirigyeltávolitáson estem át, a szövettenai eredmény C4-et, rosszindulatú daganatot igazolt. L-Thyroxin 100 -at szedek, de azt most fel kellett függeszteni, ugyanis 1 hónap mulva izotópos kezelésre kell jelentkeznem.

        A kérdésem a következő lenne: ezalatt az 1 hónap alatt, míg a hormonbevitelt szüneteltetni kell, jelentkeznek-e olyan tünetek, amire számítanom kell, illetve milyen változásokra kell felkészülnöm a szervezetem működését illetően. Az orvosom azt tanácsolta, hogy semmiféle étrendkiegészitőt, vitaminokat és semmiféle gyógynövénykészitményt ne fogyasszak ez idő alatt. Ön mit tanácsolna nekem, mire figyeljek ez idő alatt?

        Köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Zsuzsa.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Mivel pajzsmirigy hormon pótlását felfüggesztették, a pajzsmirigy alulműködés tünetei várhatóak. Fáradékonyság, hízás, fázékonyság, székrekedés. Az anyagcsre lassulása. A hormonpótlás átmeneti felfüggesztése viszont szükséges. Ez után vissza fogják adni a gyógyszerét és elmúlnak ezek a panaszok. Ha nagyon rosszul érezné magát menjen vissza orvosához. Jobbulást kívánok!
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-27 22:11:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: