• Pajzsmirigybetegségről!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő, írtam, hogy pajzsmirigyalulműkődés miatt megnőtt a súlyom, azt tetszett írni, hogy ne szedjek fél l-tiroxin helyett többet, ha gyorsabban is akarok fogyni, inkább mozogjak.Rengeteget dolgozom, fizikai munkát végzek, ami rengeteg mozgással jár, de a súlyom nem akar csökkenni. Mikor fog hatni a gyógyszer hogy visszafogyjak a megfelelő súlyomra? A pajzsmirigybetegségnek köze van-e ahhoz, hogy egész nap olyan fagyok mint aki, nincs magánál:hulla fáradt vagyok és rettentően álmos. A gyógyszer adagjának emelés valóban kétségbeesés, mert hiába teszek meg mindent hogy fogyjak semmi.Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás témában

        Kedves kérdező!
         
        Amennyiben a pajzsmirigy hormonszintek rendben vannak, a fáradtságának ez nem lehet az oka. Nézze meg naponta hány kalóriát visz be a szerezetébe. Nagyon jó kalóriatáblázatok találhatóak az interneten. Ha fogyni szeretne -bár nem ismerem pontosan az életvitelét- a leírtak szerit napi 1500kCal trtalmú diétát javasolnék. Fontos, hogy ezt naponta több, 4-5 kis részletben fogyassza el.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:38:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: