• Göbös pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        38 éves nő vagyok. A családban már fordult elő pajzsmirigy betegség (apukám, illetve anyai nagymamám). Az alábbi laboreredménnyel illetve ultrahangos lelettel kapcsolatban szeretném kérni a véleményét. Mire kell számítanom a továbbiakban?

        TSH 4, 334

        T4 szabad frakció 10, 10

        A koleszterinem évek óta magas, most éppen 6, 3.

        Pajzsmirigy jobb lebenye 16x12x43 mm, benne számtalan echoszegény göb látható, a legnagyobb 5 mm. Az isthmus nem szélesebb, szerkezete hasonló. A bal lebeny 17x13x45 mm benn számos echoszegény terület különül el, a legnagyobb 1 cm. Vélemény: Struma nodosa

        Előre is köszönöm válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a göbös golyva témában

        Kedves kérdező!
         
        A göbös golyva követést igényel. Amennyiben a göbök mérete változik, (nő) további vizsgálatokat fognak előírni. Nem írta meg a mértékegységeket és a megadott referencia tertományokat laborleleteihez. E miatt csak feltételezni tudom, hogy a TSH a normál tartomány felső határa közelében van, az fT4 inkább az also határhoz lehet közel. (pmol/l? ) Ha a megadott normáltartományokhoz viszonyítva így van, ez egyenlőre hormonkezelést nem tesz szükségessé. Követni ezt is kell.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 21:31:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: