• Szédülés - teljesen tanácstalan vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Kérdésem a következő 12 éve műtöttek pajzsmirigy rákkal azóta szedem az L Thiroxint először 150-et naponta azután jó idő elteltével soknak bizonyult bedagadt a lábam ekkor visszavették 100-ra Nem is volt semmi gondom, de kb egy éve elkezdtem szédülni Nem forgó szédülés hanem mint aki vizen jár. MRI vizsgálatot csináltak többet is de nem találtak semmi kórosat. Az ideggyógyász nem tudja mitől lehet.Talán a polip okozza ami az orromban látható az MRI felvételén.Ez van talán gyulladásban, de nem biztos. A másik verzió, hogy az L Thiroxin van túladagolva. A kezelőorvos azt mondja nem ettől van az állandó szédülés.Semmit nem találnak egy éve de az állapotom nem javul.Teljesen tanácstalan vagyok.Ha tudna valami tanácsot adni nagyon megköszönném.Tisztelettel.Kátainé

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves kérdező!
         
        Ha a hormonszintek rendben vannak, akkor nincs túladagolva a gyógyszer. A neurológiai vizsgálaton kívül még fül-orr -gégészeti vizsgálatot javasolnék.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Kedves Kátainé!

        Egyetértek a kezelőorvosával, hogy nagy valószínűséggel nem az L-Thyroxin okozza a problémáját. Kicsit nehéz helyzetben vagyok, mert nagyon kevés az, amit leírt erről a szédülésről. Nem értem pontosan mit jelent a vizen járás. Maga az alapbetegsége, illetve a szedett gyógyszer is károsíthatja a végtagokban lévő kisidegeket, aminek következtében nem érzékeli teljes biztonsággal járáskor a talajt, és ez is kelthet hasonló panaszokat. Ezt ENG vizsgálattal lehet igazolni. Okozhatja a kisfokú kellemetlen szédülésérzést a nyaki gerinc izmainak merevsége is, melyet gerinctornával, masszázzsal, gyulladáscsökkentő krémekkel jól lehet kezelni. Ha ez a gond, a kezelés kezdetben ronthat a panaszokon, de később javíthat rajta. keresse fel ismét ideggyógyászát, és beszéljék át újra a problémát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:39:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: