• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő!30 éves vagyok 8 éve kezelt pajzsmirigybeteg vagyok alulműködő pajzsmirigy gyulladás miatt.TSH:3,31 125-ös Euthyroxot szedek.Folyamatosan lett emelve és ugy érzem most lett jo kb2 éve,megszüntek a panaszaim tudok fogyni ha odafigyelek,nincs nehézlégzés,depresszio,izzadás,aluszékonyság. Most babát szeretnék volt már egy vetélésem 9 honapja sajnos /hamar öszzejött a baba rögtön mikor probálkoztunk/tehát ugy gondolom ezzel nincs problémánk hanem a vetélés miatt aggodom mit tehetnék  a leendő kisbabám egészsége érdekében,és persze hogy ne veszitsem el megint?Itt vitaminokra gondolok mivel ugy tudom jodot nem szedhetek ami köztudottan vetélés megelöző,és fontos szedni vagyis ezt mondták.Akkor mit tehetnék?Aggodom mert  nem nagyon világosit fel semmiről sem a házi sem a szakorvos a nőgyogyász pedig megint nem foglalkozik ezzel szerinte ez szakorvosra tartozik.Előre is köszönöm a segitségét!Gyöngyi.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves Gyöngyi!
         
        Önnek a leírtak szerint autoimmun pajzsmiriggyulládása és ebből kialakult pajzsmirigy alulműködése van. Az Euthyrox adagja jelenleg megfelelő, - ha terhes lesz valószínűleg emelni fogják az adagot -így a teherbe esésnek nincs akadálya. Mivel ebben a betegségben nem javasolt a jodid, olyan vitaminkészítmény javasolt, ami ezt nem tartalmazza. A vetélés minden nőnél előfordulhat és szerintem, mivel önnél a hormonpótlás megfelelő nem ilyesmi okozta a bajt. A jodidot sem vetélés megelőzésére szokták adni, hanem azért, hogy az édesanya megfelelő mennyiségű pajzsmirigyhormont tudjon termelni, mert ez a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges. Önnél viszont a pajzsmirigyhormon ellátottsággal jelenleg nincs gond és mivel "szem előtt" lesz a terhessége alatt is, vélhetőleg akkor sem lesz. Kérem próbáljon megnyugodni, bár tudom, egy vetélés feldolgozása sosem könnyű. A következő babánál boldog várandósságot kívánok önnek!
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-11 21:13:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés