• Autoimmun pajzsmirígygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Válaszában kérdezte hogy hol áll a TSH értékem.Legutóbb 5 hónapja 2,180 mIU/l volt. Mi okozza az autoimmun pajzsmirígygyulladást? Milyen gyógyszerrel kezelhető? Ha nincs kezelve biztos hogy alulműködővé válok? Ilyen magas anti-TPO érték mellett spontán teherbe tudnék esni? Köszönöm válaszát.D.Zs.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves D.Zs.!

        Az 5 hónappal ezelőtti érték jó volt. Azt nem tudni most hol áll, jó lenne ismételni. A pajzsmirigy ellenes antitestek ha nem járnak pajzsmirigy alulműködéssel, nem gátolják a teherbe esést.

        Az autoimmun pajzsmirigygyulladás lényege hogy a szervezet saját sejtjei ellen fordul pusztítva azokat. Az autoimmun pm. gyulladás esetében a kiváltó ok nem ismert így oki kezelés nem, csak tüneti lehetséges. (hormonpótlás szükség esetén)

         Dr. Fáklya Mónika

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-09 18:59:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés