• Kedves Doktornő!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Első kérdésem:2009-01-11 19:28:27 Az utóbbi 2-3 hónapban részt vettem egy kisebb kivizsgáláson, az októberi vérvétel alapján a tsh szint 1.9 volt, a decemberi vérvétel után pedig már 3.2. Időközben történt egy ultrahang vizsgálat is, mely szerint egy 3 cm-s struma göb-t találtak, több kisebb egyéb ciszta mellett, melyet az izotóp vizsgálat is megerősített. A következő vizsgálat amit előírtak egy vékonytű biopszia. A kérdésem az lenne, hogy mi várható, gyógyszeres kezelés jöhet szóba, vagy esetlegesen műtét? A kórházban a kezelőorvostól sajnos nem kaptam kielégítő választ. Köszönöm válaszát. Új kérdésem: Köszönöm válaszát, és elnézést kérnék a késedelmes reakciómért. A korábbi kérdésemben említett biopszia eredménye megérkezett. Eredménye: P2, Strumagöbből származó thyreocyták. Diagnosis: Struma nodosa isthmi. Euthyreosis. Vélemény: Azonnali műtét nem szükséges, fél év mulva UH vizsgálat, melynek eredménye alapján műtéti megoldás szóba jöhet. A kérdésem az lenne, hogy a fél év múlva esedékes ultrahang vizsgálat ha nagyobbodást mutat akkor jöhet szóba csak a műtét, vagy esetleg ezt én is kérhetem mint beteg? Köteles az orvos a kérésemnek eleget tenni? Azért kérdezem mert az orvos a lelet birtokában azt mondta, hogy a műtétet nem kerülhetem el, csak lehet hogy nem most hanem 1-2 év múlva kerül rá sor. Ezt mi alapján határozhatta meg? Köszönöm válaszát, Nikolett.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirirgy göb témában

        Kedves kérdező!
         
        A jóindulatú pajzsmirigy göbök azonnali műtétje nem szükséges. Véleményem szerint az orvosa a göb növekedési ütemtől teszi függővé a műtéti javaslatot. ha erre vonatkozó kérése van, azt a kezelőorvosával kell megbeszélnie.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-03 15:04:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés