• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Az endokrinológus mérsékelt pajzsmirigy alulműkösést állapított meg nálam. A panaszaim hajhullás és zsirosodás, zsíros arcbőr, miteszerek és fokozott szőrnövekedés volt(a testemen mindenhol). A kérdésem az lenne, hogy a pajzsmirigy alulműködés okozhatja e ezeket a panaszokat? Az orvos Letrox 50 szedését javasolta, lassan egy hnapja szedem és már kb másfél hete érzem magam nagyon kótyagosnak, "kómásnak" , néha úgy megszédülök és a szívdobogásom is sokszor felgyorsul. Talán nem jó a gyószer? Az endokrinológushoz márc.11-én kell visszamennem TSH, FT4 kontrollra és pajzsmirigy ellenes antitestek meghatározására( A - TPO, a- hTG), nyaki ultrahangot is javasoltak. Mit gondol a fokozott szőrnövekedést okozhatja ez vagy más állhat a háttérben, ha igen milyen vizsgálatokra érdemes elmennem? 18éves vagyok, lassan egy éve járkálok orvoshoz, hogy kiderítsék mi a bajom és , hogy végre megszabadúljak a szőröktöl ugyanis így képtelenség normális életet élni! Van olyan gyógyszer ami 100%-ban hatásos a fokozott szőrnövekedés ellen? Ha gyógyszerrel ezt nem lehet kezelni segíthet a villanófényes szőrtelenítés? KÉREM SEGÍTSEN! Azt elfelejtettem írni, hogy sem túlsúlyos sem cukorbeteg nem vagyok, a menstruációm is mindig megjön 1-3nap késéssel. Korábban szedtem Diane 35-öt 8hónapig, de semmi változás nem volt. Így azért pár ok kizárható nem?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        A menses rendszeressége miatt szerintem nagy baj biztosan nincs. A pajzsmirigy hormon szinteket ellenőrizni kell, de erre nemsokára sor kerül. Erdemes lehet a mellékvese eredetű férfi nemi hormon szintek megmérése is. Nem tudom pontosan mennyire erős a szőrösödése, nőknél csak a test elülső középvonalában megjelenő -bajusz, szakáll, mellek közt- pigmentált, erős szőrszálak igazán kórosak. Vannak erősebb testszőrzetű, de teljesen egészséges nők. Abban az esetben ,ha hormonális ok nincs és ezért egyéb kezelés nem jön szóba, a kozmetikai eljárások természetesen szóba jönnek, különösen, ha ez ilyen nagy lelki terhet okoz.
         

         Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-05 19:46:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés