• Torokszorító érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nekem állandóan torokszorító érzésem van, mintha valami megfojtana. Főleg, ha lefelé nézek, mintha egy nagy daganat lenne a nyakamban. Voltam már gégészeten, ahol a légcsövemet nézték, ami teljesen tiszta volt, allergiavizsgálaton, ahol van némi allergiám, de nem vészes, EKG-n, ami negatív lett, és asztmám sincs. Arra gyanakszom, hogy esetleg a nyirok- vagy pajzsmirigyemmel lehet valami? Olyan érzés, mintha egy daganat lenne a torkomban. Lehet, hogy valóban az? Ezt még senki sem vizsgálta, pedig több orvosnak is panaszkodtam, hogy állandóan légszomjam van, úgy érzem, hogy megfulladok.  Én ugyanis látom, hogy duzzadtabb a nyakrészem, de ez másnak nem feltűnő, csak én látom. Nem híztam, nem fogytam, ami a pajzsmirigyre jellemző, viszont nagyon hullik a hajam, és a kéz- és lábfejem is szokott zsibbadni. Reflux betegségem is van, de azt már tudom kezelni, mert régóta van, viszont nem hiszem, hogy ez a fojtogató érzés attól lenne. Mit gondol a Doktornő, mi lehet a bajom? Köszönettel, egy halálra rémült BETEG!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Beteg!

        Az Ön által is említett torokszorító érzést jól gondolja, okozhatja pajzsmirigybetegség is, ezért egy endokrinológiai szakrendelést érdemes lenne felkeresnie. De emellett maga a refluxbetegség is, amivel gastroenterológushoz kell fordulnia. Sőt ha szervi eltérést nem találnak a vizsgálatokkal, akkor pszichés tényezők is állhatnak a panaszok mögött nagyon gyakran.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-27 15:13:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: