• Hirsutizmus és pecsételő vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.

        14 éves leány gyermekem hirsutizmusban szenved.Megállapitották nála mellékvese vizsgálattal hogy az androsztendion emelkedett. A menstuációja augusztus óta inkább barnás  mint piros és folyamatosan van neki. A nőgyogyász javasolta a Norcolut szedését, de az andok. dr.nő nem ajánlotta. Ő azt mondta hogy várjuk meg mig a menstruácioja rendbe jön és akkor ir fel gyogyszert amitől nöies lesz. de eddig nem jött rendbe a menstruácio és még mindig szörösödik .Ön mit ajánlana ? Nagyon elvagyok keseredve,hogy csak szörösödik és más nem történik. Meddig várjak még hogy minden rendben legyen hogy kapjon valami gyogyszert?

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves kérdező!
         
        Sajnos nem tudok önnek okosat tanácsolni, ehhez kevés adat áll rendelkezésemre. Annyit javasolnék, hogy a folyamatos pecsételésnek oka azért kell, hogy legyen, ezért menjen vissza endokrinológiai szakrendelésre és mondja el ezt a problémát. Ha ez a panasz elhúzódó, nyilván fog megoldási javaslatot tenni.

        Dr. Fáklya Mónika 
         
         Kedves Kérdező!

        Nehéz a kérdés, mert 14 éves lány esetén az ember nem szívesen ír fel hormonkészítményt. Amennyiben azonban a szőrösödés kifejezett, meg lehetne próbálkozni tablettával mondjuk kb 1/2 év időtartamra. Ez lehet a diane 35 de inkább a yasminelle-t javasolnám.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-21 18:36:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: