• Pajzsmirigy,elhízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR. NŐ/ÚR !

         

        38 éves nő vagyok. 8 éve küzdök alul müködő pajzsmirigy betegségben. A legutóbbi véreredményem sajnos nem lett negatív. A szabad T3 szint 1.69 pmol/L , a trigliceridek pedig 3.48mmol/L értékeket mutatnak. Sajnos 172 cm vagyok és 107 kg.L-thiroxin hormonpótlót szedek napi 200 mg-ot.Szorongásos depresszióm és pánik betegségem is van. Ezekre seroton 20 mg -os és rivotril 1 mg-os gyógyszert szedek naponta. Az utóbbi időben fáradt vagyok,a lábaim dagadnak,aluszékony vagyok,erős szívdobogást érzek napjában többször, székrekedésem van,a szemeim "beesettek"barna karikásak.

        Szerencsére a pszihiátriai betegségeim rendben vannak.

         

        Szeretném kérdezni,hogy hormonpótlás mellett miért lett alacsony a T3 szintem,lehet még ezt a dózist emelni. Illetve a gyarapodó kilóimat és a felsorolt tüneteket a pajzsmirigy melyik megbetegedése okozhatja? Szoros az összefüggés a magas triglicerid szint a pajzsmirigy betegséggel?/ a koleszterin szintem normális/

         

        Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettl: Bea18

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés, elhízás témában

        Kedves kérdező!
         
        Mindenképpen javasolt fogyókúrába kezdenie, a testsúlya csökkentése érdekében, és ekkor rendeződni fog magas triglicerid szintje is. Panaszait a túlsúly is okozhatja. Nem írta meg, hogy milyen a TSH és fT4 értéke, ezért feltételezem, ezek rendben voltak. Ebben az esetben nem szükséges az L-Thyroxin adagján változtatnia.
        Belgyógyászati vizsgálatát javaslom szívpanaszai miatt.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-18 22:38:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: