• Lelet értelmezése, beteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        3 évvel ezelőtt, illetve 3 napja az alábbi tüneteim voltak:
        Először mintha leesett volna a vérnyomásom, hideg levegőre vágytam, mintha kiment volna belőlem az erő, szám mintha bedagadt volna, olyan fura érzés fogott el, mintha bármelyik pillanatban meghalhatnék. A fejemet bent melegnek éreztem. Nem éreztem a hőmérsékletet (hideg van vagy meleg) Elkezdett az állkapcsom remegni, aztán a testem. Egyszerre volt hányingerem és hasmenés ingerem. De ez csak inger volt.
        ezután elmentem orvoshoz és a mai napon kaptam meg a koponya röntgen  leletemet, amiben ez állt:
        A sella mínusz variáns, csaknem teljesen zárt.

        Ő erre azt mondta, hogy valami születési rendellenességem van és, hogy a neurológus majd többet mond.
        Sajnos a neurológushoz 1 hónap múlva van csak időpont és amit az orvos mondott nagyon idegesít.

        Mit jelent ez?
        Lehet, hogy a 2 gyermek miatti éjszakázáshoz, nem alváshoz is köze van?

        Nagyon szépen köszönöm előre is a választ.

        Üdvözlettel:

        Vicky

        WEBBeteg szakértő válasza a remegés, vérnyomásesés témában

        Kedves Vicky!

        A panaszai amiket leír véleményem szerint nincsenek összefüggésben a koponya Rtg-en leírt elváltozásának. Az ott leírtak csupán annyit jelentenek, hogy a koponyacsont egy része kisebb, mint általában. Az ott lévő agyalapi mirigynek nevezett szervecske fontos hormontermelő szerv, melynek alul illetve túlműködése súlyos szervi betegségekhez pl. pajzsmirigybetegség, mellékvesekéreg elégtelenség, petefészek működési zavar, vezethet. Mivel Önnek erre utaló pansza nincs, nem tartom valószínűleg ezen szerv károsodását. Koponya MR vizsgálat, laborvizsgálat biztosat tud mondani. Egyébként ezen szervi betegségek belgyógyászati betegségek, nem ideggyógyászatiak. de én nem gondolnék rájuk.

        A panaszai véleményem szerint inkább pszichés eredetűek lesznek, kimerültség  okozhatja.
        Igazából azt sem értem miért kellett a koponya Rtg. Valószínű, hogy az ott leírt sella szűkület csak melléklelet, betegségvonzata nincs.
        Kérjen egy laborvizsgálatot a háziorvosától, ahol kiderülhet ha az agyalapi mirigy nem jól működik, de mint mondtam, ennek súlyos tüneteinek kellene lenni!

        Pihenjen, szedjen vitaminokat.

        Üdvözlettel:

          Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-11 22:40:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés