• Vizesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        Problémám a következő lenne,eléggé összetetten és sajnos eddig nem kaptam rá megfelelő választ.Hypothyreosis-om van amit 14éves korom óta kezelnek,jelenleg 25éves vagyok,amikor magas a TSH értékem és alulműködök akkor nem vizesedek és teljesen jo a közérzetem,amikor túlműködök,hogy serkentve legyen a fogyás,ami nem sikerül,akkor pedig elkezdetek vizesedni nagyon.(1 Furon+kálium -6kg!)

        Mellékvesémet vizsgálták és hypofízis adenomám sincsen.Szeretném tudni Ön szerint mitől lehetséges ez?

        A jobb PM lebenyben van 2 db cisztám ami növöget évről évre,de eddig azt mondta több orvosom(endorkinológus,házi orvos)ennek nincsen jelentősége.

        Az endokrinológuson szerint vízhajtót se lenne szabad szednem,de ha nem veszem be és vizesedek akkor fulladok már 5méter séta után is.

        Köszönöm válaszát!

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vizesedés témában

        Kedves kérdező!
         
        Hypothyreosis esetén a pajzsmirigypótlás szükséges. Javasolnám az ön esetében kardiológus felkeresését, hogy a szívével minden rendben van-e. Megfelelő hormonszintek mellett ugyanis nem kellene ilyen panasznak lennie.
        Amikor viszont valaki hosszú ideig hypothyreosisos állapotban van, a szív nagyon érzékeny lehet a pajzsmirigyhormon pótlásra. Ilyenkor csak lassan szabad emelni az adagot a szükséges szintig, nehogy szívpanaszok lépjenek fel.
        Ön ahogy kivettem a leveléből egyébként is túlsúlyos ami szintén megterhelheti a szívét.
        Mindenképpen keressen fel szívgyógyászt panaszaival!
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-09 14:22:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés