• Merre tovább 2?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        Legutóbbi vizsgálati leleteim a következőek!

        Kortizol se: 33 nmol/L, Prolakt össz: 9.90 nm/mL, Testosteron: 2.80 nmol/L, SHBG: 11.8 nmol/L, FAI: 23.73, TSH SENS? 3.00 uIU/ml

        Erre kértek vizsgálatot endokrinológia szakrendelésen!

        Merre lépjek?

         

        Válaszát köszönöm!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar témában

        Kedves kérdező!
         
        Kicsit nehezen lett meg az az előzmény, de megpróbálok válszolni önnek. A kortizol szintet csak bizonyos napszakokban érdemes levenni, mert egyébként nem informatív. A prolactin szint rendben van.A tesztoszteron magasabbnak tűnik a kelleténél, az SHBG pedig alacsonyabb.  Mivel az alacsonyabb SHBG miatt a szabad, tehát "hatni tudó" tesztoszteron szint aránya magasabb lezs, ez fokozott szőrösödéshez vezet. Az SHBG-t a hízás csökkenti, a fogyás növeli,  tehát fontos lenne testsúlyának csökkentése. A TSH rendben van.
        Véleményem szerin érdemes lenne még mellékvese eredetű androgéneket vizsgálni és a kortizolt ezzel párhuzamosan reggel 6-8 óra között vizsgálni.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-10 22:57:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés