• Pajzsmirigy alulműködés-rosszullét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr

        Ez év novemberében diagnosztizáltak nálam hypohireosist.TSH 3,9  Euthyrox 50-et kaptam indulásként, és úgy beszéltük a doktorommal, hogy emelhetek ha úgy érzem, ergo nekem kell beállítani a gyógyszeradagot. December elején úgy éreztem hogy emelhetem az adagot 75-re, mivel panaszaim nem nagyon  múltak. Igaz a közérzetem sokkal jobb lett. Most az ünnepek alatt nagyon rosszul lettem. Szorított a mellkasom, szúrt, illetve nagyon rosszul aludtam, nem is bírtam aludni, órákat forgolódtam (most is). Lehetséges hogy a gyógyszer 3-4 hét alatt hat? A vérnyomásom nagyon alacsony, tegnap előtt egy ilyen rosszullét alkalmával  a vérnyomásom 92 volt.  Vagy nem biztos hogy az Euthyrox magas adagja miatt lettem rosszul? Már két napja visszaálltam a kisebb mennyiségre.Aludni még mindig nem tudok. Három hét múlva kaptam időpontot endokrinológiára. Illetve azt szeretném megkérdezni, amennyiben göböm van ajánlott-e a jódbevitel, vagy tiltott, illetve hogy vannak-e olyan gyógynövények, gyógyhatású készítmények amik kifejezetten jók- illetve melyek használata kerülendő?

        Válaszát előre is köszönöm

        Márti

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Lehetséges, hogy túladagolta a pajzsmirigyhormont, de ezt laborvizsgálattal lehet csak tisztázni. Jódot jelenleg nem javasolnék önnek, és gyógynövényekkel a pajzsmirigygöböt nem lehet megszüntetni.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-11 19:26:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: