Mi a bajom?

IZZADÁS, ÉHSÉG, SZÍVPANASZOK, HÍZÁS, FÁZÉKONYSÁG, TEHERBÍRÁS 0 REMEGÉS, SZÁRAZ HAJ, SZŐRZETTÖBBLET, LABDA ÉRZÉS A TOROKBAN, LÁB DUZZANAT NÉHA, MAGAS VÉRNYOMÁS, HAVI CIKLUS FEL ERŐSÖDÉSE FÁJDALMA. MINDEZ A TERHESSÉGEM ALATT ALAKULT KI 2006 2IK HÓNAPJÁBAN KEZDŐDÖTT 4 GYERMEKET SZÜLTEM MÁR. HÁZI ORVOS NEM IGAZÁN AKAR SEMMILYEN VÉRVÉTELT ELVÉGEZNI.EZ HELYES? HOGY NEM IGAZÁN TESZ SEMMIT PEDIG MÁR KÉRTEM.VÁROM VÁLASZÁT.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívpanaszok témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszai igen szerteágazók, egy adott betegséggel nem is igen lehet megmagyarázni. Szóba jön valamilyen hormonális zavar (1.pajzsmirigy-bár önnél a pajzsmirigy hormon többlet és hiány tünetei keverednek, holott egyszerre nem állhat fenn mindkét állapot. 2. nemi hormonok- bár nem tudom hány éves, a menopausa/ változó kor táján az ösztrogén szint csökkenése és a tesztoszteron relatív többlete okozhat számos panaszt) , ásványianyag-vitaminhiány (ez önmagában bár nem magyarázza összes tünetét, de a terhességek, szoptatások alatt szervezete készletei alaposan megcsappanhattak) valamint szorongásos, hangulati zavar (ez a különféle Önt érő stressz, pszihésen fel nem dolgozott események következtében alakul ki, korunk népbetegségének számít, nagyon gyakori, és panaszai zömét, beleértve a szívpanaszokat is magyarázhatja.)

A lábdagadás leggyakrabban visszér problémára utal. A magas vérnyomásra mindenképpen oda kell figyelni, ha tartósan 140/90 Hgmm felett marad, érdemes gyógyszeresen beállítani. Azt javasolnám, hogy keresse fel nőgyógyászát (egyúttal a rákszűrés is letudható) , kezdjen el szedni valamilyen multivitamin-ásványianyagkomplex készítményt, és nézettessen egy labort (vashiányos vérszegénység, pajzsmirigy betegség kizárása végett) . Ha Ön úgy érzi, hogy feszült,, meg lehet próbálni valamilyen gyenge szorongásoldót néhány hétig szedni, de ezt is beszélje meg háziorvosával. Remélem egy kicsit tudtam segíteni.

Dr Virányi Ágnes

Kérdés: 2009. január 11., 20:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Vérkép eredmény
Pajzsmirigy lelet
Kedves Doktor Úr/Doktornő! A mai napon kapott pajzsmirigy ultrahang leletemről szeretném a véleményét kérni! "A pajzsmirigy lebenyek minimálisan...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...