• Inzulinrezisztencia csökkenthető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 sikertelen lombikprogram után terheléses vércukor és inzulin vizsgálatot csináltattam.Félóránként vettek vért,összesen ötször.Az eredményeim a következők:Glu0:4,31mmol/l,Glu30:5,77mmol/l,Glu60:4,48mmol/l,Glu90:5,63mmol/l,Glu120:3,97mmol/l.INS:21,7pmol/l,INZPR0:24,1pmol/l,INZPR1:200,6pmol/l,INZPR2:80,7pmol/l,INZPR3:178,8pmol/l,INZPR4:102,2pmol/l.Az adatok alapján inzulinrezisztenciám van?Milyen kezelési lehetőségek vannak?Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves kérdező!
         
        Az inzulinrezisztenciát legtermészetesebb módon életmódváltással, fogyásssal ill. testmozgással lehet csökkenteni. Minden nap legalább 30 perc intenzív mogzás javasolt.
        (Ha ezek nem vezetnek eredményre bizonyos esetekben meg szokták próbálni a metformin kezelést, de mivel a vércukorszintjei rendben vannak, ezt meg kell beszélnie a kezelőorvosával.)
         

         Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-30 19:33:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés