Zsuzsa36

Kedves Doktornő! 31 éves vagyok, 4 éve, derült fény arra, hogy strumám, és pajzsmirigy alulműködésem van - ez utóbbit gyógyszerrel kezelik. Vélhetőleg az édesanyámnak is volt ilyen betegsége, ugyan nem diagnosztizálták Nála, de a tünetek alapján valószínűnek tartom. Olvastam, hogy a hajlam örökíthető. Tehetek valamit, hogy a 3, 5 éves kislányomnak ne kelljen ilyen problémával küzdenie? Köszönettel, Zsuzsa

WEBBeteg Szakértő válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Kedves Zsuzsa36! Sajnos a hajlam valóban öröklődik, de egyáltalán nem biztos, hogy beteg is lesz a gyermeke. Mai ismereteink szerint nem tud semmit tenni a kialakulás ellen. Figyelni kell az önök betegségének tudatában esetleges struma kialakulására és az egyéb kóros tünetekre. Így, ha mégis kialakul a gyermeknél betegség, időben észre fogják venni. Mindenesetre óvni szeretném attól, hogy betegségtudatot alakítsanak ki a gyermekben. Egy hajlam nem betegség. Dr. Fáklya Mónika

Megválaszolva: 2008. december 22.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Hashimoto és Betadine
Magas TSH érték fennálló és kezelt...
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 12 éve szedek pajzsmirigy alulműködésre Euthyrox 100-as gyógyszert, mellyek a TSH, T3,T4 értékeim normál tartományban vannak tartva,...
Pajzsmirigy alulmüködés
Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a...
TSH szint beállítása 47 éves nőnél
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja, derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25 mikrogrammot....
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye. Néha picikét köszörüli a torkát. Labor eredménye nagyon...
Pajzsmirigy vérvétel-eredmények
Tisztelt Doktornő, a nőgyógyászom menstruációs ciklus rendszertelenség okán (amit akkor annak tulajdonítottunk, hogy kihagytam a fogamzásgátlót egy...