• Szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Én asztmás-allergiás 23 éves lány vagyok. Régebben Berodualt, most fostert és xyzal-t szedem. Három és fél évig szedtem fogamzásgátlót ( lyndinette20at), ezalatt híztam 10 kg-ot főleg hasra ( 68 kg )amit idén március elején abbahagytam, mert alvászavarok léptek fel és enyhe szőrösödést tapasztaltam a hasamon, ami mára nagy gonddá fejlődött arc, has, mellkas részen. A fülem mögött lassan 2 éve van egy pajzsmirigymegnagyobbodás, ami egyszer egy vérvétel után eltűnt 1-2 hétre, majd visszafejlődött.A látásom eddig tökéletes volt, most hirtelen szemüveg kell ( 1.75-ös jobb 0,5-ös bal) Laboreredményeim: Prolactin: 172 mU/l, FSH 9.7 U/l, LH: 40.30 U/l, Progeszteron: 5.5 nmol/l, Estradiol: 1085.0 pmol/l, Testosteron: 1,8 nmol/l, DHEA-szulfát 9.00 umol/L, bilirubin:32.1 umol/l, CRP ultraszenzitív 6,8mg/l, Sat. koefficiens 48%, 3 hónapja 19% volt, TVK 71%, mon: 9,6%. A vasam 33.9 umol/l lett...? Az EEG vizsgálat eredménye: Mérsékelten dysrithmiás görbe spontán tevékenység alatt, majd terhelésre is generalizált lassulás látható, irritatív jel nélkül. A nőgyógyász cipromyx fog.gátlót írt fel a probléma orvoslására.Ciklusom jó. A kérdésem az lenne, hogy ezekből az adatokból látható- e valamiféle probléma, ami a szőrösödést okozhatja?? Köszönöm válaszát, elnézést a hosszért.

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves kérdező!
         
        A pajzsmirigy a nyak alsó részén helyezkedik el, nem a fül mögött. Amit érez, az valószínűleg nyirokcsomó duzzanat, ezért is változik a nagysága.
        A fogamzásgátló önmagában ne okoz elhízást, csak ha többet is eszünk. Az elhízás viszont vezethet fokozott szőrnövekedéshez, miután kiválthat egy ún. polycystás petefészek szindrómának nevezett állapotot. Erre a legjobb gyógymód az életmódváltás, testsúlycsökkentés súlyosabb esetben gyógyszeres, vagy egyéb kezelés.
        Laboreredményei alapján sem zárható ki ez a betegség, mert több hormoneredménye is a kóros tartományba esik. Mivel más hormonális problémat is ki kell zárni, keressen fel mindenképpen endokrinológiai szakrendelést.
         

         Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-27 22:01:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés